kolmapäev, oktoober 21, 2020

Pärast eksamit

Tegime koolis eksamit. Pärast õpetaja ütles minu eksamiaegsele pinginaabrile, et ta kasutas väga avalikult taskuarvutit. Klassivend naeris selle peale ja vastas, et ta ei saanud spikreid kasutada, sest tal ei olnud meeles märksõnad, mida sealt otsida oleks tulnud. Mina olin vaadanud eksami ajal pinginaabri tööd, nagu ma kirjutaks tema pealt maha, aga tegelikult sain temast parema hinde. Mõtlesin, et olen arvanud, et sain eriti häid hindeid ainult ülikoolis, aga tegelikult olid 12. klassi hinded peaaegu sama head, sest nii 12. klassis kui ka ülikoolis olid osad viied ja osad neljad. Ma olin kooli lõpetamisel viimast matemaatikaõpetajat kiitnud, aga nüüd mõtlesin, et tegelikult oli see halb, et ta tunnis õpikut ei kasutanud, vaid kirjutas kõik tahvlile, sest nii halvale tahvlile keegi ei näinud. Meeldis see, et õpetaja tegi tunnis nalja ning andis õpilastele võimete alusel erineva raskusega ülesandeid. Nüüd sain aru, et me siiski kasutasime õpikut, sest need alternatiivsed ülesanded võeti ühest raamatust.

*
Isa ütles, et üks naine oli talle teatanud, et täna öösel suri 15 selle naisega koos olnud inimest. Ellujäänuid oli siis vist 2. Ei teadnud, millesse nad surid, võibolla koroonasse, aga võibolla toidumürgitusse. Kuna surma põhjust ei teadnud, siis ei teadnud ka, kas selle naise meile saadetud toitu võib süia, võibolla oli see ka mürgine. Hakkasin minema vannituppa, aga kuna meil olid külalised, siis läksin siiski teise vannituppa. Sinna tahtis minna üks võõras poiss minuga korraga. Ta küsis, kui kaua mul aega läheb. Vastasin, et tavaliselt läheb mul kaua, aga täna püian teha kiiremini. Jäin üksi vannituppa ja panin selle ukse riivi. Aga uks vajus kinnisest riivist hoolimata lahti ja uuesti kinni tõmbamisel avanes üha uuesti. Teisest korteri otsast hüüti mulle, et ukse riivi panek lõhub ust. Hüüdsin vastu ebaviisaka lause, hoolimata sellest, et külalised kuulsid. Aga võtsin õpetust kuulda ja keerasin nüüd lukule kahe keeru asemel peale ainult ühe, lisaks mitte uksepiida sisse, vaid jätsin luku keele rippuma uksest väljaspool oleva tõkke taha. Nüüd püsis uks kinni, kuigi selle vahel oli väike pragu.

*
Mängisin ühe mehega malematši. Käis teine partii. Kasutasime malelauda, millel ei olnud ruute, ka nupud olid peaaegu nähtamatud, seetõttu ei teadnud, mis seis meil on. Mõtlesin, et teen mehele ettepaneku, et katkestame selle mängu ja võtame parema malelaua. Praegu ei olnud vastast laua juures. Lapsed hakkasid kabet mängima. Üks tüdruk ütles, et tema on alati kohtunik. Ta võttis sulgpallireketi ja tahtis sellega endast väiksemat poissi taguda. Takistasin seda. Ütlesin, et ilus tüdruk küll, aga väga kuri. Räägiti, et varasemal korral oli see tüdruk poisi siniseks peksnud. Praegu lapsed rahunesid, aga oli karta, et kui neil igav hakkab, läheb jälle lööminguks. Tõnu magas kägaras oma voodi otsa all. Ütlesin, et soovitatakse magada sirges asendis, aga kui tekki ei ole, siis võib kägaras magamine parem olla.

0 vastukaja: