kolmapäev, mai 03, 2006

Oma maale

Nägin unes, et istusin arvuti taga. Olin ühinenud mingi interneti klubiga, selleks tuli valida välja kaks mulle sobivat teemat. Esialgu ei olnud ma seda teinud, aga mõtlesin võtta teemadeks kaks asja, mida ma söön. Pidasin võimalikuks, et nende väljavalimise järel hakkab mulle selles klubis tulema vähem külastajaid, sest seni olid tulnud inimesed, kes ei teadnud, mis teemat oodata, aga võibolla minu teemad oleksid huvitanud vähesemaid. Läksime kodu suunas. Tee peal tuli mobiililt koju ette helistada, et oleme millegi kriminaalsega hakkama saanud. Ma ei tahtnud kõnet võtta enne kui trepikotta jõudes, sest tänaval oli igal pool inimesi, kes oleksid võinud seda pealt kuulda. Arvutist sai vaadata, mitmeks aastaks keegi süüdimõistmise korral vangi läheks. Üks vanem mees vaatas enda kohta. Ta sai teada, et ta läheks vangi 66 aastaks. Klaus arvas, et ma käin kaubamajas sellepärast, et seal istub Oudekki. Tegelikult ma käisin kaubamaja arvuti taga ainult siis, kui kodus olid kõik arvutid kinni. Aga Oudekki oli mulle tõesti kunagi kirjutanud, et ta on põhiliselt kaubamajas. Tema käest saingi ma esimest korda teada, et tänapäeva noored kasutavad õppimiskohana kaubamaju.

Teises unenäos olime perega Tallinnas. Hakkasime sõitma Tartu suunas. Algselt oli meil olnud kavas minna enne Tartut ka Paidesse Siiri sünnipäevale, aga sinna me siiski minema ei hakanud, sest kell oli juba palju. Sõitsime autoga minu maale, kus ma lapsena käisin. Mõtlesin, et lapsena käisin ma oma maal kujutluses sageli ja nüüd hakkan seda jälle tegema. Nägin sellel maal autoaknast, kuidas sõitsime mööda lõputust reast tee ääres olevatest ilusatest kaupadest. Mõtlesin, et oleks võinud arvata, et minu maal on rahulikum ja seal ei olegi kaupu, aga need kaubad tundusid ka head. Kõndisin mööda teed, kus liikusid ka minu maa alalised elanikud. Nad olid kõik kas palja jalu või olid neil kingad otse palja jala otsa torgatud. Sealt läks mööda ka noor kuningas mõnede saatjatega. Üks inimene oli surnud ja parajasti toimusid tema matused. Talle pandi hauda kaasa toru, mille sees olid paberid tema isikuandmetega. Isa ütles, et selline komme ei ole päris õige, sest siis kui toru andmete vaatamiseks jälle hauast välja võetakse, on see juba katki läinud. Aga tundus, et kommet on natuke muudetud, toru ei panda enam kirstu peale pikali ja toru ülemine ots jäetakse nüüd haua pinnale, et selle kergemini uuesti kätte saaks. Kuningas ja üks teine poiss olid hakanud tegelema üksteise kallistamisega.

Kolmandas unenäos vaatasin kodus aknast välja ja nägin, et teele on langenud ohtlikult suur puuoks. Järgnevalt nägin, et veel jämedam oks vaatab välja maja seinast. Olin juba maja ees. See seinas olev oks oli tunginud maja seina sisse väljastpoolt või oli langenud läbi katuse ja mitme korruse lagede. See vaatas välja Airi korterist. Asja lähemalt vaadates selgus siiski, et kõik oli korras, sest katus oli terve ja ruum oli muidu tühi olnud.

0 vastukaja: