kolmapäev, mai 10, 2006

Pill

Nägin unes, et ukse taha tulid Helena, Livia ja kaks tüdrukut, kes olid nii kauged sugulased, et ma täpselt ei teadnud, kes nad on. Nad esitasid mulle küsimuse, et kui ma peaksin valima neist ühe, kellega ma koos kosmosesse läheksin, kelle ma siis valiksin. Vastust oli neil vaja selleks, et siis ühe naljaga jätkata. Vastasin, et kosmosesse läheksin ma koos Liviaga. Kui nad olid nalja ära teinud, läksid nad ülemisele korrusele tagasi, aga tulid varsti jälle alla ja kordasid sama küsimust. Vastasin jälle, et läheksin koos Liviaga. Selle peale nad imestasid, et kuidas ma kaks korda sama vastuse annan.

Teises unenäos vaadati filmi, kus keegi saabus helikopteriga. Mina ei pööranud sellele eriti tähelepanu, vaid hakkasin arvutist oma blogi vaatama. Sealt leidsin uuenduse - leheküljele oli ilmunud pikk nimekiri andmetega, millistest teistest blogidest minu oma vaadatakse. Arvasin, et minu parool on vist lahti muugitud ja need muudatused nii tehtud, aga Ploompuu ütles, et varem olid need andmed lihtsalt nähtamatud. See tähendas, et blogspot oli ise muudatuse teinud. Et teistel blogspoti lehekülgedel seda ei olnud, see tähendas, et kasutajad olid need juba kõrvaldada jõudnud. Nimekirju oli minu leheküljele ilmunud teisigi. Üks näitas, millal on blog.tr.ee all samade teemasiltidega inimeste sünnipäevad. Seal oli palju eesti kirjanike nimesid. Üks nimekiri näitas, mitmendal kohal keegi külastatavuse edetabelis on. Ta ei näidanud kõiki kohti, vaid esimese saja hulgast ainult kohti 40., 80. ja 100. Näidatud oli ka kõige viimane koht 1003. Vaatasin uuesti tänaste sünnipäevalaste nimekirja. See muutus pidevalt. Juhtisin teiste tähelepanu sellele, et lugesin sealt, et täna on sünnipäev Mark Frankensteinil. See nimi oli arvatavasti kuidagi seotud raamatuga "Frankenstein". Selle raamatu jaoks oli see perekonnanimi valitud arvatavasti sellepärast, et see tundub eriti hirmuäratav.

Kolmandas unenäos lamasin oma voodis ja mängisin plastmassist pilli, millesse tuli puhuda ja sellel samal ajal klahve vajutada. Mulle ei meeldinud mõte, et kui mind nähakse seda voodis mängimas, siis arvatakse, et ma tahan jäljendada raamatu "Vähemalt miljon sinist kassi" peategelast. Teiseks hakkas tüütuks muutuma, et ma ei ulatunud oma sõrmedega vajutama järjest üksteisest kaugel paiknevaid klahve, mis piiras mänguvõimalusi. Nii tegin mängimisele lõpu.

0 vastukaja: