laupäev, oktoober 31, 2009

Pidu uues korteris

Täna oli pidu Tooma ja Maria pool. Seal oli kolm titat - kaks vennapoega ja täditütar. Tõnis ja Joosep roomasid mööda põrandat sama pakendi juurde ja hakkasid seda üksteisel käest kiskuma. Kui Joosep võttis pakendi järjekordselt enda kätte, hakkas Tõnis nutma. Tõnis võeti sülle ja anti pakend tema kätte. Joosep jäi seda põrandalt vaatama, aga kui täiskasvanu viis pakendi Tõnise käest ära Joosepi vaateväljast välja, hakkas tema ka nutma. Muidu nad palju ei nutnud. Palju ei rääkinud ka, kuigi Joosep on vahel väga jutukas olnud.

Söömiseks anti ühekordse kasutamisega nõud. Mõnes kohas kasutatakse ühekordseid nõusid tegelikult korduvalt, aga täna läksid need prügikasti. Kohe ma sööma ei hakanud, sest olin otse enne kodust väljumist söönud. Kui peale käidi, hakkasin siiski sööma. Kui minu taldriku kõrvale ilmus teine taldrik ja ma ei teadnud enam, kumb on minu oma, võtsin järgmise. Kolmanda võtsin sellpärast, et teine taldrik koristati ära. Sõin raamaturiiuli ees laual. Riiulis oli ka minu raamat, mis oli muudest raamatutest õhem. Võibolla mõni oli veel sama õhuke, aga enamus olid paksemad.

Kui valmistusin lahkuma, küsiti, miks kõik korraga minema hakkavad. Vastasin, et kõik ei hakka korraga minema, osad on juba läinud. Öeldi, et pidu peab veel kolm tundi kestma ja üks kook on alles lahti lõikamata. Kui olin jõudnud kodu lähedale, tuligi vastu üks inimene, kes kavatses alles sinna peole minna. Ta küsis, mis aadress on. Oskasin öelda tänava nime ja korteri numbri, aga mitte majanumbrit. Vastati, et sellest piisab.

0 vastukaja: