laupäev, oktoober 10, 2009

Valimised

Suur pealik käskis valida end teiste hulgast välja,
sest muidu elu halveneb ja pole enam nalja.
Ta lubas, et ta tegutseb ja aitab inimesi,
kes ainult teda valivad ja mitte pisikesi.

Kuid pisipealik soovitas, et valida võiks teda,
sest siis võiks elu meie maal siin hoopis paraneda.
Ta lubas, et ta otsustab, mis riigis tuleb teha,
et täituks tema ennustus, ei tuleks kahetseda.

Suur pealik siiski valiti ja lubadus läks meelest.
Nii oli asi vähemalt ta valijate meelest.
Kuid pisipealik ununes, sest temal polnud võimu,
ja nõnda tema aadressil ka kostis vähem sõimu.

3 vastukaja:

Anonüümne ütles ...

SURM LUISKAB VIKATIT MINA LUISKAN SULLE VALETAN,ET VISKASIN SONETIPÄRJA TULLE PÄRGA JU VEEL POLEGI VAID KORJAN ALLES LILLI KOGUND SUURE SYLEMI KUJUN SELLEST SALLI SALLIS MEELESPEAD JA ROOSID KULLERKUPUD,NURMENUKUD, YLASED JA LIILIAD, VÕILILLED,SÕPRUSNELGID HELGIVAD JA HIILGAVAD. OKASTEGA ROOSE TUNNEB SINU KAEL TAJUB KAEL EHK SEDAGI, ET SALLI TOETAB PAEL. PAELA POLE VÕTNUD AGA KELLELGI MA KAELAST: SILMUS SAHTLIPÕHJAS VÄSIND OOTAMISE VAEVAST. NYYD SEL LINGUL OMETI ON ÕIGE SIHTOTSTARVE: HOIAB LUULESALLIS ÕISI KOOS,EI LIHTSALT PARVES.

Anonüümne ütles ...

homme jälle on päev-homme jälle sind näen-nähes hullux ei läe-suurex rahux ma jään-pärast jälle sa läed-ikka siia ma jään-õhta risti sään käed-ronin mõtteis jäämäel-käsikäes,käsikäes...-kust on pärit need väed-on´s nad halvad ehk hääd?-raudsed ahelad käed-seovad mind siin,sind sääl-mõtteist tuimax jäänd pääs-hõõgub punane ääs-kuni kumab veel lääs-viimax magama jään-unes hullux taas läen-yhte päeva vaid näen:homset,mil´sind veel näen

Anonüümne ütles ...

Täht kukkus,vaikides mõtteisse jään:mida ilmast veel soovida-loota?Pea hommik,pea Päikeses sillerdav päev.Tähesadude ööd jälle ootab.