kolmapäev, aprill 28, 2010

Suuruse muutmine

Sõitsime autoga. Aga kui auto sihtpunkti jõudis, siis juht ei peatunud, vaid kihutas edasi. Ühes majas muutusime vahepeal väga suureks ja vahepeal väga väikseks. Seda nähes hakkasid majaelanikud karjuma. Siis peitsime ennast ära ja majaelanikud arvasid, et olid näinud viirastust. Peitmiseks kasutasime erilisi vildikaid, millega sai suurust muuta. Olime muuseumis. Seal sai asjade vaatamiseks kasutada ka suurendavaid ja vähendavaid klaase. See oli kirjandusmuuseum. Olin seal koos vendadega ja nendega koos olles muutusin sama ülemeelikuks nagu nemad. Muidu kui ma kirjandusmuuseumis üksi lugemas käisin, käitusin korralikult.

Olin ühes maleklubis. Mängisin järgi vanu partiiprotokolle. Üks mees ütles, et need partiid, mida keegi järgi mängib, pannakse seinale. Klubis oli hulk paadialuseid. Üks neist rääkis, et mõtles korralikult õppima hakata, tegi seda kolm päeva, aga siis viskas üle. Läksin pööningule oma portfelli ära tooma. Kontrolliks sisse vaadates avastasin, et rahakotist oli raha ära varastatud. Seal oli olnud vähemalt üks 500-kroonine. Samuti oli portfellist kadunud kalliskiviga sõrmus, mille asemele oli pandud kaks odavat plekksõrmust. Ma polnud siiski kindel, võibolla olin varguseohu tõttu juba kodus ise raha rahakotist välja võtnud.

Värav oli Leedu piir. Selle juurde sõitis Poola auto ja hakkas inimeste pihta mürkgaasi laskma. Kuna Euroopas puhus peamiselt läänetuul, oli sakslastel Esimeses maailmasõjas läänerindel gaasi kasutamine ebaõnnestunud, aga seda sai teha idarindel. Poolale anti vastulöök. Eesti viis Poola toetuseks oma väed ühte Poola majja. Varsti oli sõda läbi. Räägiti, et Ungaril rohkem vägesid ei olnudki, kui ta lahingusse saatis. Eesti sõdurid kiitlesid, et nad olid uskumatult hästi võidelnud. See võis tekitada neis soovi varsti uut sõda alustada, et oma oskusi näidata. Ükski eestlane ei olnud vist langenud. Läksin Poola majja. Seal olid mees ja naine, kes olid paljad. Nad tahtsid, et mina ka paljas oleks. Ma hästi ei tahtnud, sest olin nendest üks ruum trepipool ja trepist võis mõni neljas inimene tulla. Kui läksin uuesti nendega ühte tuppa, varjasin ennast käterätiga. Nad tahtsid, et ma selle varna riputaks.

0 vastukaja: