pühapäev, november 28, 2010

Ma ei tõstnud kätt

Läksin koolimajja. Tuli minna tiiba, mida meie kooliajal veel ei olnud ehitatud. Üks klassivend rääkis, et käis eile Tallinnas. Tundi andis üks meesõpetaja. Ta rääkis, et süsihappegaasi kogus atmosfääris suureneb iga aastaga. Ootasin, kas ta ütleb, et selle tagajärjel hakkavad sündima ajudeta inimesed, aga päris seda ta ei öelnud. Tunni lõpul palus ta tõsta käed nendel, kellele õpetaja meeldis. Ma ei teadnud, kuidas suhtuda, seetõttu ma kätt ei tõstnud. Õpetaja ütles, et ma olen vihane ja kibestunud inimene.

*
Kõndisme mööda ühte teed. Korjasin maast suuri ilusaid kive. Aga panin nad maha tagasi, sest koju poleks nad mahtunud. Läksime bussiga sõitma. Tegin sõidu ajal kogemata ukse lahti. Nii võis juhtuda õnnetus. Õnneks ei põrganud uks siiski kokku meie taga sõitva teise bussiga. Mul õnnestus ta kinni tagasi kangutada. Mõned inimesed läksid trepile istuma, et mina sinna enam ei pääseks. Aga bussijuht tegi korraks nupulevajutusega ukse lahti, nii et need inimesed olid uksest väljas. Kui uks uuesti sulgus, rippusid nad mõnda aega bussi välisküljel, siis kadusid sealt ära. Öeldi, et ega see surma ei põhjustanud. Hoidsin ühte poissi kinni, et ta ei saaks trepile minna. Ütlesin talle, et täna on taassünnipäev, mingu ta bussijuhi juurde ja löögu kord majja.

*
Läksin maleklassi. Ma ei teadnud, kas tohin seal ajakirju lugeda, kui teised pidid seal käimise eest õppemaksu maksma. Aga vahepeal, kui õppemaks juba kehtis, said vanemad inimesed seal käia nädalavahetusel ja ei pidanud selle eest maksma. Siis ilmselt ma ei pidanud ka praegu. Treener oli nüüd Karba, aga kui ma ära minema hakkasin, saabus ka Rei. Ta küsis mult, kas ma ühest raamatust ülesandeid olen lahendanud, kus on ühe- ja kahekäigulised matid. Ma ei tundnud raamatut pealkirja järgi ära, aga ütlesin, et ühest raamatust lahendasin ühekäigulisi matte esimesel trenni aastal. Võtsin Rei pakutud raamatu kätte ja ütlesin kohe, et seda, et esimeses ülesandes on lahenduseks Of7, ei pea ma isegi mõtlema, seda ma lihtsalt tean. Vaatasin uuesti diagrammi ja ütlesin, et või siiski ei ole. Aga seejärel sain aru, et olin vaadanud juba järgmist ülesannet, esimeses oli lahenduseks Of7 küll. Järgmise ülesande kohta ütlesin, et see on sama, mis Randviiru raamatu teine ülesanne, ainult Randviir on üleliigsed nupud laualt ära korjanud.

*
Tahtsin lasta kraadiklaasi koolimaja aknast alla. Akna juures seisis Kati P. Läksin korrus kõrgemale. Polaarjää sulamise tõttu oleks pidanud esimesed korrused juba veepiirist allapoole jääma, aga aknast välja vaadates ei näinud ma üldse vett.

*
Harujõe ja Kõiv mängisid malet. Kõiv oli pannud kõik oma etturid neljandale reale, et saaks vankriga teisel real edasi-tagasi käies neid kõiki kaitsta. Vaatasin, et mustadega mängiv Harujõe saab vist vankriga mati panna. Aga nad leppisid hoopis viiki. Ütlesin Harujõele, et minu meelest sai ta mati panna, kuigi ma ei ole kindel. Harujõe tuletas peast laualt koristatud seisu meelde ja ütles siis, et sai küll.

0 vastukaja: