neljapäev, veebruar 09, 2023

Enda kaitsmise asemel

Jõudsin suure hoone juurde. Selle peauks oli remondi tõttu suletud, siseneda tuli kõrvaluksest. Selle taga riidehoiu töötajad õpetasid mind, mida peab tegema. Mul pidi olema magistritöö kaitsmine, aga loobusin sellest. Läksin istusin auditooriumisse ja kuulasin üritust. Üritusel võttis minu juhendaja koha pealt sõna ja ütles, et mina ja veel üks inimene ei tulnud kohale, sest me ei taha samas ruumis olla. Juhendaja polnud mind ära tundnud ja ei märganud, et ma olin kohal. Tema sõnad ei vastanud tõele, aga ma ei hakanud parandama. Ma ei kartnud vaenlastega ühes ruumis olla, vaid läksin sellistesse kohtadesse kohale. Aga juhendaja nimetatud isik polnud mulle mingi vaenlane, sest teadsin temast ainult nime. Jätsin magistritöö kaitsmata hoopis sellepärast, et sellel oli tähtaeg ja mulle ei meeldinud kiirustada. Riidehoiu töötaja saabus ruumi ja ütles, et ta loeb ette nimekirja nendest, kes käituvad riidehoius halvasti. Mõtlesin, et võibolla ta nimetab ka minu nime, sest ta pidi mind enne õpetama. Kui juhendaja oli lahkunud, jäin mina veel kohale ja ajasin ruumi jäänutega juttu.

*
Olin raamatupoes. Seal oli väga pakse raamatuid müügil. Võtsin ühe sellise kaasa ja väljusin poest. Vihma hakkas tibutama ja sadu võis tugevneda. Mul ei olnud kotti, vaid raamat oli niisama käes. Peitsin selle vihmapiiskade eest riiete alla, aga vesi võis pääseda ka läbi riiete. Siis mulle meenus, et mul on kott. Panin raamatu sinna. Seal oli enne juba üks kaustik.

*
Lugesin blogi, mida kirjutasid Laiapea ja veel mõned inimesed. Viimasel ajal oli selle blogi autorite arv kasvanud. Täna oli blogis teade, et Tobre pani oma blogi kinni ja on nüüd liitunud ka selle blogiga. Võibolla oli neid kokku viinud see, et olin oma blogis kirjutanud, et Laiapea ja Tobre on ühtviisi rahulikud inimesed. Aga Tobre blogi teema oli ju olnud laiem, ei teadnud, kas ta muudab nüüd teemad kitsamaks või hakkab kollektiivses blogis teemast mööda kirjutama. Kui mulle oleks tehtud ettepanek mõne kollektiivse blogiga liituda, siis ma oleks keeldunud, ma ei usaldanud inimesi ja tahtsin oma blogis kirjutada. Vaatasin, kas Tobre blogi on veel alles või kustutatud. Kuna seda enam olemas ei olnud, suunas arvuti mind mingi mulle täiesti tundmatu inimese blogisse. Tahtsin uuesti proovida, aga ei tahtnud teist korda sellesse kohta sattuda.

0 vastukaja: