reede, veebruar 03, 2023

Tegevused peol

Jõudsin koju tagasi. Selgus, et minu toa aken oli lahti ja aknast oli paduvihma sisse sadanud. Õnneks polnud arvuti jäänud laua peale, vaid olin selle kaasa võtnud. Üks mees, kes minusse halvasti suhtus, ütles, et ise ma jätsin akna lahti. Püüdsin talle ägedalt selgitada, et akent ei avanud mina ja keegi ei teadnud, et sadama hakkab.

*
Kõndisin Laial tänaval ja otsisin postkontorit. Vaatasin hoolega majade uksi. Leidsin õige ukse ja läksin sisse. Tahtsin sealt osta süia, aga seal oli kaks sõjaväemundris venelast. Võibolla oli Eestis võim vahetunud.

*
Istusime ühes majas peol. Üks minust vanem mees hakkas uuesti rääkima naljajuttu, mida ta oli varem ka rääkinud. Kui ta nimetas oktoobrikuud, siis ta tegi, nagu see sõna paneks teda vabisema, justkui tuleks tal kellegi sünnipäev meelde. Mul ei tulnud meelde ühtegi oktoobrikuu sünnipäeva. Siis meenus, et oktoobris on sünnipäev Helinal. Mees kasutas jutu illustreerimiseks miimikat, aga mulle meeldis kuulata silmad kinni miimikat jälgimata. Olin aluspesu väel ja mul oli külm. Aga mõtlesin, et kui ma sööma hakkan, siis saab sooja. Läksin kapist nõusid võtma. Ma polnud varem sellest kapist võtnud, seetõttu kestis sobivate nõude otsimine kaua. Otsimise käigus tuli ühele kausile mõra sisse. Panin selle kappi tagasi. Mõtlesin, et ma saaksin kausi ära peita, aga ma siiski mainisin perenaisele mõra teket. Perenaine hakkas kaussi uurima.

0 vastukaja: