reede, veebruar 24, 2023

Peo ja leina suusasõit

Täna käisin 28. korda sel talvel suusatamas.

Varasemal päeval mõtlesin, et vabariigi aastapäev on puhkepäev, siis on aega üks ring rohkem suusatada. Aga täna hommikul läks vabariigi ja sõja aastapäeva tähistamisele nii palju aega, et väljumine toimus hoopis hiljem. Seetõttu mõtlesin, et ma ei sõidagi tavalisest rohkem ringe, muidu hilinen lõunasöögile.

Väljudes näitas kraadiklaas akna taga pluss üks ja sadas peenikest lund. Kanalil oli tavalisest rohkem rahvast, eriti talisupluse augu juures, kus oli nii talveriietes kui ka ujumisriietes inimesi. Seal mängis erinevalt tavalisest päevast muusika ja talisupluse augu taga lehvisid erinevat värvi lipud. Ka suusatajaid võis olla selle talve kõige suurem arv. Jää peal nägi ka ühte kalameest, üks suusataja oli ka jää peal, mitte kaldal. Esimest ringi lõpetades nägin kiikujat. Kaugelt olin kindel, et see on sama, kes tavaliselt. Lähemale jõudes hakkasin kahtlema, sest tänasel ei olnud mütsi ja kasv tundus varasemast suurem.

Esimese suusatamisringi ajal tegin vaatlusi ja lugesin päevakohaseid luuletusi. Teisel ringil tegin samuti vaatlusi, aga luuletuste lugemise asemel meenutasin eile loetud proosalauseid.

0 vastukaja: