kolmapäev, veebruar 08, 2023

Varem väljas - sulaga suusatamas

Täna käisin 23. korda sel talvel suusatamas. Eile sai uue aja kokkuhoidmise süsteemi tõttu rohkem tõlgitud kui viimasel ajal kombeks, läksin natuke varem magama ja tõusin täna natuke varem üles. Ka suusatama läksin natuke varasemal kellaajal kui eelmistel kordadel. Seejuures arvestasin ka, et kraadiklaas näitas kolm kraadi sooja, seega on lumekate õhenemas.

Trepikojas tuli naaber vastu. Ta rääkis, et täna saab veel suusatada ja et kanali ääres on hea suusatada. Mina mainisin, kuidas miinus ühe kraadiga jää klambri vahele läheb.

Suusatamise ajal vaatlesin muuhulgas jalajälgi. Suusaraja ääres olid ühed saapajäljed mustrita tallaga, teised paljude nelinurkadega tallamustriga ja kolmandad ühe ringiga. Oli ka loomajälgi. Kõrkja moodi taimede juures tegin ühest suusatajast möödasõidu.

Mäletasin, et eelmine kord oli kanali taga rada halvem, seetõttu tegin täna ka teise ringi kanali ees. Teisel ringil nägin uuesti vist sama teist suusatajat, nüüd ta liikus mulle vastupidises suunas, aga teisel rajal kui mina.

Peale hetkevaatluste tegemise tegin järgmisi meenutamisharjutusi: eile ja täna õpitud ungari keele sõnad, varem õpitud sama keele omad, saksa, vene ja inglise keele sõnad, tõlkimisel olev raamat eespoolt ja eilse päeva sündmused. Tagasi kõndimise ajal jõudsin lugeda ühe luuletuse ja mõelda, mida suusatamiskorra kohta rääkida või kirjutada.

0 vastukaja: