pühapäev, veebruar 12, 2023

Talv kultuuris ja õues

Täna käisin 25. korda sel talvel suusatamas.

Eile kuulasin mõtlemisest puhkamiseks juutuubist muusikat. Kuulasin talveteemalisi laule. Seal oli öeldud, et laul "Küll on kena kelguga / hangest alla lasta" on ukraina viisil. Sõnade autor on siiski eestlane.

Lugesin võõrkeelseid võrgulehekülgi. Täna lugesin venekeelset lehte, kus öeldi, et Jakuutias on külmapoolus ja ka seal tehakse 50 kraadi külmaga talisuplust.

Täna lugesin "Maalehe" kalendrist, et 12. veebruaril on sündinud ilmaennustaja Želnin, kelle üks tähelepanek on, et väga soojale suvele järgneb külm talv. Viimane suvi oli liiga palav. Talv ei ole küll 20. sajandiga võrreldes külm, aga suusatamiskordade arv näitab, et 21. sajandi kohta on see üks seni lumerohkemaid.

Täna suusatama minnes näitas kraadiklaas vist kaks kraadi sooja. Algul sadas väga kerget lund, suusatamise aja jooksul sadu lakkas. Sõitsin pühapäeva puhul kahe ringi asemel kolm. Nägin kanali piirkonnas järgmist. Tuttav kiikuja oli kohal juba enne mind ja jäi sinna minust kauem. Esimest ringi alustades tulid vastu kaks naist, kellest üks tundus olevat kepikõndija. Esimese ja teise ringi ajal nägin kokku kolm korda ühte oletatavat lapsevanemat kahe lapsega. Need lapsed meenutasid kasvu ja riietuse sarnasuse poolest kaksikuid. Vist teisel ringil kõndis üks naine nii suusaraja lähedal, et võtsin temast möödudes igaks juhuks kiirust maha. Ühel ringil nägin suusaraja lähedal istumas ühte naist, keda enne ja pärast ei märganud. Nägin ühte suure valge koeraga jalutajat. Üks seisev mees ja kaks kõndivat poissi ei paistnud millegi poolest silma. Lõpetades nägin kahte inimest parte toitmas.

0 vastukaja: