neljapäev, august 09, 2007

Jälle sõjaunenägu

Televiisoris näidati Bushi ja Putini läbirääkimisi. Bush ütles, et tuumarelva ei tohi mingil juhul kasutada. Putin vastas, et talle meeldib, et Bush on nagu Hitler, kes ütleb välja, mis talle ei meeldi. Osad televaatajad ei olnud rahul sellega, et tuumarelva kasutamisest keeldumisega keeldub Bush Eestit kaitsmast. Mina vaidlesin neile vastu, et tuumarelva kasutamine oleks hukatuslik, Eesti peab ise Venemaa tagasi lööma. Pakuti võimalust minna koos Bushi ja Putiniga sööma, aga ma ei läinud, sest ei tahtnud Putiniga samas ruumis viibida. Pärast seda, kui Putin oli teada saanud, et Bush Eesti ründamise korral midagi ette ei võta, alustas Venemaa Tartu pommitamist. Sõja alustamist ei põhjendanud ta millegagi. Tartu oleks saanud suurte pommidega maatasa teha, aga visati ainult väikseid pomme. Väljas seisis inimesi, kes püüdsid lennukeid ja helikoptereid alla tulistada. Need tulistasid vastu. Kirjutasin üles sõja kronoloogia. Kui Tartu pommitamine oli mitu päeva käinud, algas kogu Eesti pommitamine. Järgmiseks vallutas Venemaa Narva. Ma ei suutnud otsustada, kas ta seejärel vallutas ka Piirissaare ja Ida-Virumaa. Igal juhul hoidsid Vene väed ennast tagasi ja ei kiirustanud kogu Eestit vallutama. Sõitsin rongiga Moskvasse, teeseldes edukalt Eestis viibinud Vene agenti. Röövisin Putinilt tuumakohvri. Kui kohver oli minu käes, siis kaalusin, kas ei peaks Eesti kaitseks kohvri abil ühte tuumarakettidest lendu saatma. Loobusin siiski seda tegemast, muidu oleks juhtunud see, mille eest ma ise televiisorit vaadates hoiatanud olin. Venemaa oleks arvanud, et rakett tuleb Ameerikast ja oleks vastuseks kogu Ameerika segi pommitanud.

Nägin väljas kolme erineva suurusega kassi. Üks kassidest oli haruldaselt suur. Isa ütles, et nii suur on see kass tänu sellele, et osad inimesed söödavad kasse koorega, et need võimalikult suureks kasvaksid.

Minu uue luulekogu esimene eksemplar oli trükitud. See oli õhukesel halval paberil. Leidsin, et selline paber sobib hästi kokku raamatu sisuga, mistõttu tahtsin, et kogu tiraaž trükitaks sellisele paberile. Rahul ei olnud ma sellega, et Tõnu tõlgendas raamatu sisu valesti.

0 vastukaja: