reede, jaanuar 14, 2022

Raamatukogu akna all

Trump elas nüüd isa toas. Ta oli igale raamatule ümbrise ümber pannud. Nii oli oodata, et raamatute lugemine väheneb, sest ei näinud enam, kus on milline raamat.

*
Olin arsti juures. Tundus, et mul diagnoositakse uus haigus. Enne seda tuli kopsu kuulata. Tahtsin kopsu kuulamiseks särgi seljast võtta, aga sain seda ainult kõrgemale tõsta, sest arst hoidis kinni.

*
Üks kirjanik andis mulle oma ilukirjandusteose käsikirja lugeda. Seal minategelane ütles, et ta tunneb, nagu keegi tungiks tema mõtetesse. Ütlesin autorile, et see võib olla psüühikahäire. Autor vastas olgu siis. Lisasin, et terve inimene hakkab oma sõnade pärast alles siis kartma, kui ta on need kuuldavalt öelnud.

*
Läksin ühte malemängukohta. Seal oli ainult kaks Pedmansoni, kes omavahel mängisid. Ma polnud neid ammu näinud. Ütlesin vaikse häälega tere. Nad ei vastanud. Läksin aknale, sest teadsin, et akna all on väike raamatukogu, tahtsin sealt endale lugemist laenutada. Kõigepealt tõstsin lillepotid kõrvale ja siis avasin õhuakna, jäädes ootama sobivat hetke, millal raamatuid küsida. Niikaua vaatasin, mis raamatuid seal on. Mõtlesin, et raamatu kättesaamiseks pean ikkagi alla minema, seetõttu tõstsin lillepotid tagasi ja lahkusin aknalt. Kuulsin, kuidas üks Pedmanson ütles, et Tartu meistrivõistlused on samahästi kui maailmameistrivõistlused. Ma ei saanud aru, kas ta räägib minu või enda seisukohalt. Mõtlesin, et ma võin Tartu meistrivõistlustele veel minna ja enne seda nädal aega igal õhtul maletrenni teha. Läksin istusin Pedmansonide juurde ja rääkisin, et ma ei tea, mis on Eesti reitingu ja Vint.ee reitingu suhe, aga Vint.ee-s oli mul ühel korral reiting 1977. Vahepeal juurde tulnud Sven hakkas seda kuuldes karjuma. Minu viimasel ajal mängimatuse tõttu mitte muutunud Eesti reiting oli Vint.ee omast palju madalam, aga Sveni oma veel kõrgem.

0 vastukaja: