pühapäev, jaanuar 23, 2022

Toas ja õues

Täna pildistasin aknalaual kasvavat taime ja varsti pärast seda läksin suusatama. See oli talve 10. suusatamine. Vahepeal oli sula, aga mitte täielik, teed kattusid jääga. Eile ja üleeile sadas lund juurde. Viimasel kolmel päeval on külmakraade olnud siiski vähem kui ilmateade lubas.

Täna kanali äärde jõudes vaatasin, kas talisupluse aialt on Eesti kaardid kadunud. Sõitma hakates oli tunda, et lumi on suhteliselt õhuke. Pea kohal lendas üks lennuk. Esimest ringi kanali ees lõpetades tundsin, et see oli väsitavam kui talve eelmised sõidud. Mõtlesin, et see võib tulla sellest, et olen vist õhukese lumega harjunud paaristõugete asemel vahelduvtõukeid tegema hakanud. Edasi püüdsin sõita paaristõugetega ja sõit läks jälle kergemaks. Kanali taha suundudes nägin, et talisupluse aial on siiski Eesti kaardid alles.

Kanali taga nägin suusarajal suuri koera jälje moodi jalajälgi. Sõpruse sillani jõudes nägin, et umbes silla kaugemal piiril kõnnivad inimesed koertega. Kaugemale vaadates nägin, et traataias, kus vanasti oli koer ja viimasel ajal mitte, on nüüd jälle koer ja mängib ühe inimesega. Tagasi sõites tuli kaks suusatajat vastu. Nad andsid ise teed. Vaatasin, et selle koha peal rada vist hargnebki, kui need polnud just esimese teeandja tekitatud jäljed.

0 vastukaja: