laupäev, jaanuar 08, 2022

Rahvahulga eest peitu

Mäletasin, nagu mul oleks üks varem kirjutatud kursusetöö veel esitamata. Olin kõik tööd valmis kirjutanud, aga ühe õppejõule näitamata jätnud. Aga kui ma ühekaupa kõigile kursusetöödele mõtlesin, siis mäletasin kõigi kohta, nagu need oleks esitatud. Võibolla Pajuri juhendatud töö oli siiski esitamata, sest kartsin, et tema võib midagi kriitilist öelda. Või oli hoopis üks eksam tegemata.

*
Mul oli vihikusse kirjutatud ühe maleturniiri paremusjärjestus hetkel, kui turniir oli veel pooleli. Näitasin Kõivule, et tema oli juhtinud. Kõiv ütles, et ta teab seda. Mõtlesin, et loogiline, kui ta ise juhtis, siis ta ise mäletab seda.

*
Poisid hakkasid malet mängima. Mõtlesin, et nüüd ma ei tohi neid nuppude kolistamisega segada. Aga mul oli vaja kolistada. Rei soovis ka, et ma teeks asja, mis tekitaks kolinat.

*
Tegin ettepaneku, et ma lähen koolimajja sisse ja pääsen niiviisi rahvahulga käest. Mõtlesin salaja tagauksest väljuda ja märkamatult kaduda. Aga arvatavasti oleks rahvahulk mind ka tagaukse juures näinud. Seetõttu mõtlesin tungida enda peitmiseks õpetajate toa taga olevasse korterisse, kust keegi poleks mind otsinud. Seal võis praegu ka inimene elada, aga kui mul oli vaja peita, oleksin sinna sisenenud sellest hoolimata.

0 vastukaja: