laupäev, detsember 03, 2022

Lugemise lubatavus

Üks arst ütles, et mu jalanahk vajab ravi. Vastasin, et ma just lõpetasin ravikuuri. Arst ütles, et uuesti tuleb teha. Tekkis vestlusring. Andsin ühele küsimusele sellise vastuse, et mulle öeldi, et kui ma nii rumalat juttu räägin, siis ma kunagi ajalooraamatuid ei loeks. Vastasin, et ma ainult oletasin, kui mulle poleks küsimust esitatud, poleks ma sel teemal midagi öelnud.

*
Ema soovitas, mis rohtusid ma võiks võtta. Üks neist oli maovähi rohi. Lootsin siiski, et mul vähki ei ole.

*
Läksin koos Joosepiga ühes majas teise tuppa ja vastasin talle teemal, mida on maakaardil kujutatud. Rääkisin sellest pikkade lausetega.

*
Küsisin tugevalt maletajalt, kas kaks minu nimetatud käiku selles seisus kaotaksid. Ta vastas jah. Küsisin ka kolmanda käigu kohta. Selle kohta vastas maletaja, et ta ei tea.

*
Võtsin fotoaparaadi. Mõtlesin, et selline fotoaparaat leiutati seoses sellega, et samal ajal läksid dekolteed moodi. Tegin vennast portreepilti. Mõtlesin, et ei tea, kas ma hiljem mõnest dekolteega naisest ka teen. Vennal läksid silmad pilukile, see tuli välklambist. Pildistamine võttis fotoaparaadil täna kaua aega. Lõpuks keerasin selle teises suunas. Mõtlesin, et vaatan, kas nüüd on foto olemas, võibolla läksid mitu erinevas suunas vaadet üksteise otsa. Fotot polnud üldse.

*
Lehitsesin ajalehte. Esimesel ringil lugesin läbi umbes ühe pealkirja lehekülje kohta. Siis läksin teisele ringile, mille ajal kavatsesin läbi lugeda kõik pealkirjad.

0 vastukaja: