kolmapäev, detsember 28, 2022

Kokkupõrked võistlustel

Sõitsime Tallinnasse Tallinna-Tartu matšile. Meil oli võistkonnast ootamatult üks liige puudu. Asenduseks oleksin võinud kutsuda mõne oma Tallinnas elava venna, aga mul ei olnud vendade kontaktandmeid kaasas. Peebo arvas, et vendadest on kõige tugevam Henn, minu meelest mitte. Matš hakkas pihta. Ütlesin vastasele, et ta tegi kaks käiku järjest, mina pean ka vahepeal käima. Vastane vaidles vastu, et ta pole kahte käiku järjest teinud. Andsin järele, sest ma polnud oma jutus kindel. Aga vastane rikkus reegleid veel. Paistis, et ta on purjus peaga õiged malekäigu reeglid ära unustanud. Reeglite rikkumise tõttu Peebo tühistas tema osavõtu.

*
Mängisin turniiril pikka malet ja võitsin. Pärast mängu lõppu sõin. Vastane kritiseeris, et kilekotist ei sööda. Tõstsin seepeale kilekoti vastase laua juurest enda laua juurde. Mõtlesin, et males ma võidan inimesi, aga maleväliselt teevad ikkagi kõik näo, nagu nad oleksid minust targemad. Läksime järgmisse ruumi. Istusin toolile ukse lähedal. Mul läks sõrm suhu, aga liikvel oli koroona. Ma ei läinud suud loputama. Mõtlesin, et teised pole haigeks jäänud.

*
Väljusin ühest majast. Uksel takerdus mulle mingi kapuuts pähe. Teatasin sellest. Mulle hakati rääkima, et ma käitun valesti. Lõpuks öeldi, et ma teen nalja, aga ise ei saa teiste naljadest aru. See oli valearvamus, ma polnud nalja teinud, kapuuts oli mulle ise pähe kinni jäänud, selle kohta oli õige teine sõna kui nalja tegemine.

0 vastukaja: