esmaspäev, detsember 19, 2022

Ajalehes ja õues

Täna käisin 13. korda sel talvel suusatamas.

Kõigepealt siiski eilsest päevast. Rääkisin söögilauas, et mulle ei meeldi jalgpallihuligaanid - mina ei viitsi mängu tulemusi lugedagi, aga nemad lähevad tulemuse pärast tapma. Varem ma arvasin, et ma ei viitsi ajalehe võrguväljaandest ainult ralliteemalisi pealkirju lugeda, aga nüüd on jallgpalliteemalisi nii palju, et ei viitsi neid ka. Ema arvas, et sporti on huvitav teha, mitte sellest kirjutada - kui sportlasi intervjueeritakse, on neil liiga väike sõnavara. Ütlesin, et ma võin ajalehest vahel terve sporditeemalise artikli läbi lugeda, aga ma ei viitsi pealkirju lugeda. Kui ema oli tuppa läinud, ütlesin veel, et Heuer ja Randviir oskasid malest huvitavalt kirjutada. Isa oli nõus.

Täna näitas kraadiklaas esimesel vaatamisel kolm kraadi sooja, enne väljumist kaks kraadi. Uksest väljudes tundsin seevastu üsna tugevat tuult.

Suusatamisalale pääsemiseks läksin läbi hange ja alustasin saapast lume välja võtmisega. Kiikujaid oli täna mitu, neist üks tuttav.

Ei olnud näha väga head uisustiili rada, aga lume peal uisustiili sõitjate jälgi ikka oli. Klassikastiili rada jalgade all krabises ja alguses tundsin, kuidas kepid jäävad lumekooriku sisse kinni. Kanali pind oli vesisemaks muutunud. Ringi teisel poolel läks klassikarada vahepeal halvemaks peal tallamise tõttu. Ajalehes just kirjutati, et suusaradasid ei tohi lõhkuda.

Kui esimese ringi lõpetasin, oli kõige suurem kiikuja lahkunud ja kiikedel oli näha rohkem peal istujaid kui kiikujaid. Läksin teist ringi tegema kanali taha. Seal tuli üks teine suusataja vastu, ta kandis musta värvi riideid. Raja lõpus kohevamal lumel olid jälle suusarööbaste peal saapajäljed. Aias koeri täna näha ei olnud, aiast kaugemal nägin erinevates suundades kahte kraanat.

Tagasi sõites ma teist suusatajat enam ei näinud. Vetelpääste maja ees ajasid juttu kaks erinevast soost inimest. Seejärel möödusin kaldal seisvast linnuparvest. Parves oli suurem arv parte ja väiksem arv hakke. Minu lähenemisel lendasid hakid ühekaupa minema, pardid jäid paigale. Kiikedel enam kedagi ei olnud. Ma polnud enam tuult märganud, aga see oli võibolla edasi puhunud, sest mul polnud nii palav hakanud nagu mõne varasema soojema ilmaga sõidu ajal.

0 vastukaja: