kolmapäev, detsember 07, 2022

Hanged ja jäljed

Täna käisin kaheksandat korda sel talvel suusatamas. Oli olnud suurem lumesadu ja sadas ka suusatamise ajal.

Kanali äärde jõudes oli peale talisupluse koha lahtise vee näha kanalil veel nelja tumedat lumeta laiku. Kiigel oli roosa sarnast värvi jopiga kiikuja, kes kuulas mingi aparaadiga mingis slaavi keeles helisid.

Suusatamiseks ei olnud suusarada, aga olid näha mingi traktori moodi sõiduki jäljed, millel oli lumi madalam. Algul püüdsin sõita nende jälgede kõrvalt. Üsna suusatamise alguses läksid suusad risti ja üks tuli alt ära. Panin suusa alla tagasi ja edasi püüdsin sõita juba mööda masinajälge.

Kui olin pool ringi ära sõitnud, kaalusin sõita vahepeal plaanis olnud niigi lühendatud maa ühe ringi asemel pool ringi, sest jalad tundusid juba lumes sumpamisest valusaks jääma hakkavat. Keerasin siiski ümber ja sõitsin mööda enda jälgi veel pool ringi. Nüüd oli võimalik vahepeal juba paaristõukeid kasutada ja sõidu teine pool oli kergem. Kohtusin ringipoole keskel kolme inimesega, kellest kaks lahkusid parajasti kanali jäält ja kolmas tundus paigal seistes võimlemisharjutusi tegevat.

Kui suuski alt võtsin, oli kiigel sama kiikuja, kes alustades. Nüüd kuulas ta vahepeal instrumentaalmuusikat, seejärel kostis taas slaavi keelt. Kiikuja oli seal enne mind ja jäi kiikuma ka pärast mind.

0 vastukaja: