laupäev, detsember 17, 2022

Mitmekesisemad ringid

Täna käisin 12. korda sel talvel suusatamas. Algul oli plaanis eile minna, aga jäi üldse väljas käimata, sest kirjade kirjutamine võttis oodatust kauem aega. Ja väljas käimine polnud ainus asi, mis tegemata jäi.

Täna oli väljudes viis kraadi külma. Langes mingeid sademeid, mis olid nii peenikesed, et ei olnud näha, kas see on lumi või vihm. Vahepeal nägin, et need on peenikesed lumehelbed, hiljem jälle ei näinud.

Kanalile lähenedes oli silmapiiril üks vahelduvtõugetega suusataja, kes suundus kanali taha ja rohkem ma teda ei näinud. Kiigel istus kogu suusatamise aja muusikat kuulav kiikuja, aga näoga teises suunas kui varasematel kordadel.

Klassikastiili rajad olid kanali ääres alles, aga uisustiili rajad olid vahepeal lumme mattunud. Klassikarajal oli libisemine parem kui eelmine kord. Esimese ringi ajal mõtlesin sellest, kas minna esimest korda sel talvel teist ringi kanali taha tegema või mitte. Lõpuks otsustasin minna.

Kui möödusin talisupluse august, ujus selles pardiparv. Varem on vahel juhtunud, et inimese lähenemisel tõusevad linnud lendu, aga täna oli vastupidi, et minu möödumise hetkel laskus veele täiendav parv. Pärast seda möödusin kaldal ühest väiksest koerast ja lähenesin kuival maal olevale linnuparvele, aga see lendas küll kaugemale.

Kanali taga ringi tehes tilkus nina rohkem kui kanali ees, seetõttu jäin korduvalt seisma. Esimest korda talve jooksul uut rada sõites tundus selle esimene pool pikem kui tuttaval rajal ring või uue raja teine pool. Sõpruse sillale lähenedes vaatasin, mis ühe puu küljes ripub. Tundus, et see oli tihe ämblikuvõrk. Kui olin juba ringi pööranud, siis vaatasin veel selja taha, et kas kanali tagumise osa ja jõe vahelises aias tänavu on koera näha. Selgus, et seal oli koeri enneolematult palju ja inimesed olid juures.

Natuke enne teise ringi lõppu tuli vastu üleni punaste riietega suusataja. Mõtlesin, et olen neid riideid vist juba tänavuse talve varasemal päeval näinud ja võibolla ka varasematel talvedel. Aga täna olin varem näinud ühte teist suusatajat.

0 vastukaja: