kolmapäev, detsember 14, 2022

Uued rajad

Täna käisin 11. korda sel talvel suusatamas. Ilmateade ennustab, et läheneb sula, aga täna oli väljudes külma 3 kraadi ja lund sadas.

Lumeuputuse probleem ei olnud vähemalt kanali ääres enam nii suur kui üleeile, olid tehtud uued suusarajad. Seevastu üleeile kohati lumeta kanali jää oli nüüd üleni lumega kaetud. Pardid olid koondunud talisupluse auku.

Suusatama hakates selgus, et kuigi rada oli olemas, ei olnud libisemine kõige parem. Karedus võis tulla kas lumesajust või sellest, et panin suusad juba enne raja nägemist hanges alla.

Sõpruse silla lähedale jõudes ja ringi teisel poolel oli vagusid kohati rohkem kui kaks, nii et silmaga oli raske aru saada, kus õiged rööpad on, aga jalg püsis õigel rajal natuke paremini.

Teisel ringil oli libisemine parem, võibolla tänu enda esimese ringi lihvimistööle. Teise ringi ajal märkasin ka, et lund enam ei saja, nagu sadu on lõppenud varemgi just suusatamise kellaajal. Vaatasin, et kuigi on olemas ka uisustiili rada, ei ole näha uisustiili sõitjate jälgi, aga nägin enda kepijälgi. Kirjutamise ajal tuleb meelde, et on olemas ka laulurida "Su ees on enda jäljed." Teist ringi lõpetades ja suuski alt võtma hakates vaatasin, et võibolla on üks uisustiili sõitja vahepeal tekkinud, mingid seda moodi jäljed olid. Teise variandina mõtlesin, et need võivad olla ka enda pööramisjäljed, kuigi ma mäletan, et täna ma nii jupphaaval ei pööranud. Kuigi teisel ringil oli libisemine parem, oli ka suuski alt võttes suuskade alumisel küljel kinnihakanud lund.

0 vastukaja: