reede, veebruar 03, 2006

Jalgpall. Pätid. Laulmine. Male.

Nägin unes, et olin kooli õues ja märkasin õhus lendavat jalgpallipalli. Andsin selle pihta kiiresti jalaga hoobi. Imestasin, et reageerisin nii kiiresti ja nii täpselt. Alati ei pruugi see õnnestuda. Hakkasime mängima jalgpalli. Algul polnud veel selge, kes kuulub millisesse meeskonda, sest inimesed polnud veel pooli valinud. Lõpuks oli enamus minuga ühes meeskonnas, aga tugevamad mängijad nagu Ivo ja Ariel olid teisel poolel. Peep seisis vastase värava all, öeldes, et korralikud inimesed on õige koha peal. Ta sai palli ja lõi värava. Lõin ka paar väravat. Mõtlesin, et varem ei löönud ma neid sellepärast, et jäin alati kaitsesse, nüüd aga läksin vastase poolele. Ariel tuli hirmuäratavale rünnakule ja mitte keegi ei takistanud teda.

Olime koos suuremas grupis ja tegime pätitegusid. Meie kinnivõtmist oli juba alustatud, aga jätkasime veel nende tegudega. Tegin neid teistega koos, kuigi mina ei olnud pätt.

Toas seisid erinevatelt maadelt tulnud koorid ja laulsid. Siin oli neegreid ja kollaseid. Osad väliskoorid oli aluspesu väel. Mina olin ka alussärgi väel. Mõtlesin, et kui välismaalased tohivad olla, siis tohin ehk minagi. Kõik välismaalased laulsid, aga mina ja veel mõned eestlased olime vait. Vaatasin, et kaks eestlast, keda olin pidanud vaikijateks, siiski laulavad. Lootsin, et ma siiski ei ole ainus vaikija. Üks väliseestlane oli neeger. Öeldi, et talle võib raha laenata, sest ta maksab selle pealt suurt intressi, aga väga palju raha ei tasu talle anda, sest algsummat intressile lisaks ta tagasi ei anna. See eestlasest neeger rääkis, et rassid võivad seguneda igas kombinatsioonis, aga sambod on eestlasele midagi kujutlematut. Ma ei saanud aru, et kas ta ütles seda sellepärast, et ta on ise sambo või sellepärast, et sambo vanematest ei saa kumbgi olla eestlane.

Lõpetasin malepartii R. Soosaarega. Ta hakkas näitama, kuidas oleks olnud õige mängida. Ta pani partiiprotokolli peale näitamist pappümbrisesse ja kirjutas ümbrise peale "minu katkestatud partiid" ja analüüsitud seisu. Ütlesin talle, et seisude katkestamisi on vähemaks jäänud ja mõtlemisajad on üldse lüheneud. Ütlesin oma vastasele: "Kui sa pensionile lähed, saad sa mati." See kellele ma seda öelnud olin, oli Arst. Ta ütles enda kõrval istuvale teisele vanamehele, mida ma talle öelnud olin, lisades, et ta juba on pensionil. Ütlesin, et mulle tundus, et ma räägin mõne oma klassi poisiga. Arst ütles, et ah ma tulin poisse vaatama. Ütlesin, et nagu Rei juures.

0 vastukaja: