esmaspäev, detsember 01, 2008

Akordion

Sõitsin bussiga kesklinna suunas. Raekoja platsil toimus venelaste meeleavaldus. Et eestlased ei läinud meeleavaldust segama ja selle ajaks ei pandud busse seisma, pidi järjest rohkem Tartu venelasi rahulike inimeste poolele tulema. Maletrennis oskasid kõik venelased eesti keelt. Kui ma kaubahalli juurde jõudsin, olid seal veel mõned meeleavaldajad. Ütlesin neile, et on aeg laiali minna. Mul oli käsil õppeasutuse lõpetamine. Sisenesin selle ruumidesse kaubahalli teiselt küljelt. Erik ütles mulle, et ma ei saa lõpetada, sest mul on vene keele eksam tegemata. Ma ei olnud sellega nõus, sest kahes viimases klassis olin vene keelest loobunud. Ütlesin, et kui mul lõpetada ei lasta, kaeban ülikooli kohtusse. Üheksanda klassi osa ei saadud mult ka eksamil enam küsida, sest põhikooli lõpul olin eksami ära teinud. Võibolla ainult kümnenda klassi osa kohta oleks saanud eksami korraldada. Mult küsiti, et kas ma ei teadnud, et eksaminõue on juba tühistatud. Läksin kooli raamatukokku. Vaatasin, mis raamatud riiulis on. Riiulis olid reas "Mirabiiliad". Neil olid järjekorranumbrid peal. Aga kõiki numbreid selles raamatukogus ei olnud. Mitt oli raamatupoest ostnud ainult need "Mirabiiliad", kus oli juttu teadusest.

Paidesse oli toodud akordion. Mina pidin seda mängima. Üks lugu oli mul selge, aga ma ei teadnud, kas ma õigetele klahvidele pihta saan. Võis ka lihtsalt improviseerida, nagu ma praegu tegin, aga muusika järgi taheti tantsima hakata ja tantsimiseks minu improvisatsioon ei kõlvanud. Märkasin veel ühte probleemi - mängides tuli õigesti arvestada, millal lõõts lahti tõmmata ja millal kokku suruda.

Vaatasin oma male katkestusseisu. Leidsin tugeva jätku, et lipuga saab mitut nuppu korraga ähvardada. Siis saabus vastane ja pidime hakkama edasi mängima. Tegin ettepaneku, et mängime katkestusseisu algseisust alates uuesti peale. Vastane oli nõus. Aga siis ta hakkas kiruma, et seda on raske teha, sest nupud ei ole sirgel laual, vaid ümmarguses nõus. Ministrid pandi presiidiumisse istuma, nii et nad saaks asukohti vahetada.

0 vastukaja: