laupäev, oktoober 30, 2010

Sõstrasaagi kasv

Olime punase sõstra põõsaste juures. Räägiti, et kui põõsaste juures on palju lapsi, siis tuleb järgmine aasta rohkem marju külge. Kuna seal olid mõned noored naised, siis mõtlesin, et võibolla neid vaadates tuleb ka järgmine aasta rohkem marju. Küsisin, miks see üldse vajalik on, et rohkem marju tuleks. Võibolla mustade päevade jaoks. Olime perega puu otsas. Teised korjasid okste küljest sõstraid nõusse, mina pistsin ainult suhu. Läksin ja kõndisin tänaval. Vastu tuli kolm hundikoera. See koeratõug meeldis mulle kõige vähem ja läksin üle tee. Koerad tulid mulle järele. Hakkasin lendama ja koerad mind ei hammustanud.

*
Kui üks mees sai teada, et mul on südames valud, nõudis ta, et ma südamearsti juurde läheksin. Ta ütles, et süda on asi, mis tuleb korda teha. Mina arvasin, et tegemist on lihtsalt närvivaluga. Ma ei uskunud, et mul saaks süda haige olla, kui mult teised arstid kunagi ühtegi haigust ei leidnud. Ja ma ei tahtnud südamearsti juurde minna, muidu ta oleks võinud öelda, et teine kord tuleb tagasi tulla. Need arstid, kelle juures ma olin käinud, olid öelnud. Kahel meie pere lapsel paistsid olevat südamega tõsisemad probleemid kui minul, sest nad polnud õigel ajal arsti juurde läinud. Nad küsisid isalt südamerohtu, aga isa ei tahtnud oma rohtu ära anda.

*
Olin koos emaga Peedul. Kaburid soovitasid, et me läheksime Tartusse sõitmiseks Elvasse sõitvale rongile ja sõidaks sealtkaudu Tartu suunas tagasi. Selleks tuli osta natuke kallim pilet. Läksimegi sellele rongile. Mul tekkis kahtlus, et Peedul jäi uks lukust lahti. Ema ei uskunud, aga mina sõitsin Peedule tagasi, et kontrollida. Pärast kontrollimist oleksin tahtnud kohe Tartusse sõita, aga järgmine rong pidi minema alles õhtul. Vahepeal läks busse, aga nendega ma ei tahtnud sõita. Selgus, et uks oligi lahti jäänud. Kirjakandja oli selle kinni lükanud. Meie äraolekul olid tuppa elama tulnud võõrad. Enne kui ma neilt küsisin, mida nemad siin teevad, lükkasin köögi ja toa vahelt ukse kinni, et nad ei saaks mind rünnata.

0 vastukaja: