esmaspäev, oktoober 04, 2010

KGB silm

Jooksin tänaval. Liikusin kõigist teistest inimestest mitu korda kiiremini, nagu oleks mul seitsmepenikoormasaapad. Jooksin Anttist ka kiiremini. Kui olin jõudnud Tähtverest Emajõe äärde, sõitis üks jalgratas minust mööda. Mõtlesin, et jalgrattur võib minust kiirem olla. Antti püsis mul endiselt kannul. Ta ütles, et me oleme kogu aeg sama tempoga jooksnud. Nüüd jooksis Antti must juba mööda.

*
Läksin klassikokkutulekule. See toimus kaarsilla juures. Kuna ametliku algusajani oli paar minutit aega, ei hakanud ma veel teistega rääkima. Kokkutulekule saabujaid tuli kontrollida haiguste suhtes. Neil oli valida, kas jälgida tulemuste selgumise protsessi või oodata ära lõpptulemus protsessi jälgimata. Mult küsiti, kas ma muid kirju ka saatsin kui klassi listi. Vastasin, et õige, mul läks meelest, et pidin õpetaja ka kutsuma. Kokkutulekule oli ootamatult saabunud Sander, kuigi ta polnud varem kavatsusest tulla märku andnud. Ta soovitas, et ma õpetajale saadetavas kirjas tooks välja ainult head. Vaatasin oma lugemispäevikut. Selle esimesele leheküljele oli kirjutatud 2. Kuna see oli kirjutatud sinisega, siis ma ei teadnud, kas see on õpetaja pandud hinne või enda illustratsioon.

*
Tahtsin minna gmaili postkasti. Aga seal oli hoiatus, et see teenus läheb likvideerimisele, sest kirjad on KGB-le nähtavad. Soovitati suunata kirjad edasi Savisaarele ja Ühendatud Rahvaparteile. Läksin rääkisin sellest köögisolijatele. Nemad ütlesid, et Savisaar ja Ühendatud Rahvapartei olid esimesed, kes gmaili aadressi kasutama hakkasid. Isa rääkis, et ükskord tehti talle ettepanek hakata KGB töötajaks. Algul oli isa nõustunud. Tal oli keelatud külastada Venemaa linnu ja kästud olla kogu aeg Kuressaares ning mängida Rembrandti. Ema ütles selle peale ainult, et ah et Rembrandti mängida. Mõtlesin, et kui gmaili aadress läheb likvideerimisele, siis teen endale hotmaili aadressi ja suunan kõik gmaili postkastis olevad kirjad sinna edasi. Ma ei pruukinud saada igat hotmaili aadressi teha, sest mul võis üks juba vanast ajast olemas olla. Siis oleksin teinud teise nimega. Vennad olid väikses köögis ja jälgisid ülemaailmse skandaali tekkimise põhjuse uurimist. Klaus karjus, et jäljed viivad minu arvutisse. Olin vist avanud midagi, mida ei tohtinud avada. Klaus karjus veel valjemini, et minu arvutist edasi jäljed ei lähe.

0 vastukaja: