pühapäev, oktoober 03, 2010

Mäng lillepeenra kohal

Olime Pille toas. Kairi küsis, kas ma tean, kuidas on rootsi keeles ring. Vastasin, et ring on ring, kirjutatakse rink. Kairi küsis, kas ma tean, kuidas on kotkas. Vastasin, et egle. Kairi lisas, kuidas selle hääldus on. Tuletasin meelde, et ega ma koolis rootsi keelt ei õppinud. Kuna ma sõnad õigesti vastasin, siis ütles Kairi, et ta ei usu, et ma rootsi keelt õppinud ei ole. Selgitasin, et ma lihtsalt olen mõned leheküljed rootsi-eesti sõnaraamatut lugenud ja küsimuste peale tulevad vastused meelde. Mõtlesin lisada, et seda, et täht on stjärna, mäletan ma ilma küsimustetagi.

*
Olime Paides. Vanaema naaber kaebas, et tal ei ole enam raha, et puu tükeldamise eest maksta. Ta tahtis siiski, et tal aidataks seda tükeldada. Selle peale ütlesin, et mul on vanaemast kahju, aga ma ei taha mootorsaagi kätte võtta. Naabrile läks appi Tõnu. Langetatud puu oli saetud juppideks ja Tõnu lõi kõik jupid kiiresti kirvega pooleks. Pooleks löödud juppe võis veel edasi peenemaks lõhkuda. Ütlesin, et Tõnu sai selle tööga nii kiiresti hakkama, minul oleks ühe paku lõhkumiseks kulunud terve päev. Tõnu läks vanaema maja katust värvima. Ta sidus ennast köiega kinni, et alla ei kukuks. Ta ütles, et isa arvab arvatavasti, et köis on valesti kinnitatud. Isa oleks tahtnud, et Tõnu oleks ennast korstna külge sidunud, aga Tõnu sidus räästa külge, arvestusega, et niiviisi kukkudes ta veel maapinnani ei ulatu. Maja oli nii madal, et maapinnale kukkudes oleks ka ellu jäänud. Katuse sai Tõnu ka imekiiresti üleni värvitud. Veljo hakkas sulgpalli palli reketiga õhku põrgatama, aga see kukkus tal ruttu maha. Mõtlesin öelda, et sulgpallipall kukub kergemini maha kui pingpongi pall. Sulgpalli löödi üksteisele üle lillepeenra. Kuna peenart ei tohtinud tallata, ei saanud pallile eriti järele joosta ja ta kukkus sageli maha. Kodus magasin oma voodis, kuigi kell oli juba palju. Ühes kohas kirjutati, et ühiskonnale on vaja, et 6% inimestest oleks introverdid ja 6% ekstraverdid, ülejäänud jäävad vahepeale. Kui kellegi laps on introvert ja ta magab poole päevani, siis pole sellest midagi, sest ta teeb selle aja intensiivse tööga tasa. Seevastu ekstraverdid tõusevad vara ja neil läheb töö raskemini, nemad tegelevad selliste küsimustega nagu marjapõõsaste tulekahjukindlustus.

*
Läksin laagris oma palatisse. Kuigi mul oli teistest suurem unevajadus, pidin ma laagris magama teistega sama kaua, sest olid kindlad magamamineku ja äratuse kellaajad. Ainult täna võisin magada kauem, sest poole öö pealt saabumise tõttu ei hakatud mind äratama. Tahtsin minna duši alla ja olin riided seljast võtnud ning seisin kapi juures, kui ühed inimesed astusid minu palatisse sisse.

0 vastukaja: