pühapäev, juuni 03, 2012

Mõtlejate astmed

Üks naine tõusis lendu ja all seisvad mehed imesid kõrtega tema kaelast verd. Eelistasin sellest kohast põgeneda. Ühte teed põgenesid inimesed ja teist loomad. Otsustasin minna kolmandat teed, kust läksid rongid, sest masinad olid kõige sõbralikumad. Tegelikult masinad olid ka inimestega seotud.

*
Lugesin vanast ajakirjast enda artiklit. Kui see läbi sai, lugesin sealt teist enda artiklit. See oli ilukirjanduslik jutt. Selle põhjal võis jääda mulje, et suhtlesin Oudekkiga väga tihedalt, kuigi päriselt polnud seda juhtunud. Aga Oudekki sai arvatavasti aru, et tähtis pole suhtlemine, vaid kirjutaja tunded. Ühe tegelasena oli sisse toodud ka Otter, keda Oudekki üliõpilasesindusest tundis. Ema vaatas ühe venna kurku. Seejärel tahtis ta vaadata ka minu kurku, et siis saab diagnoosi ära öelda. Mina ei arvanud üldse, et mul kurguhaigus oleks. Ma ei tahtnud kurku näidata, vaid jooksin eest. Kui järele mõtlesin, olin nõus näitama kurku millalgi hiljem, sest mingi muu haigus võis mul ikkagi olla.

*
Küsiti, kas ema on isa kohta öelnud teise astme mõtleja. Seda taheti raamatust järele vaadata. Ütlesin, et ma olen kuulnud küll, kui Matjus ütles minu kohta esimese järgu mõtleja, aga ma ei tea, kas ma kuulsin õigesti või valesti. Seletati, et esimese järgu mõtleja on keskkoolilõpetaja ja teise järgu oma doktorant.

*
Olime vanaema pool. Vaatasin televiisorist mitut saadet. Vahepeal käisin teistes tubades ringi, kuni tuli jälle mõni mind huvitav saade. Vanasti olin televiisorit vaadanud vanaema pool, sest kodus seda ei olnud. Nüüd oli kodus televiisor olemas, aga vanast harjumusest vaatasin ikkagi vanaema pool rohkem. Kell oli pool üksteist õhtul. Ütlesin, et vaatan viimase saate lõpuni ja siis lähen koju. Väike Toomas ei tahtnud minna. Ütlesin, et peab, sest võibolla pererahvas tahab magama minna. Kui väljuma hakkasime, ütles Toomas, et ei saa minna, vihma sajab. Vastasin, et me läheme autoga. Pidime sõitma kolmekesi ja juhtima pidi Klaus. Maja ees andis Klaus Toomale kätega märku, et ta mööda sõitval autol eest ära tuleks. Selgus, et neljanda inimesena tuleb meie autosse veel Tõnu, kes tuli viimasena trepist alla. Mul polnud üldse meeles, et tema ka vanaema pool oli. Ma ei olnud rahul, et Tõnu minu selja taha istub, sest ta võis turvavöö kinni panemata jätta.

0 vastukaja: