neljapäev, august 02, 2012

Arvutada või võrrelda?

Üks poiss tahtis ennast ära tappa. Õpetasin talle, kuidas depressioonist lahti saada, et selleks tuleb süia antidepressante. Selle esimene mõju avaldub juba tunni aja pärast une tuleku näol. Depressioonist on võimalik lahti saada kuu ajaga. Mina sain lahti siis, kui hakkasin tegema mõtlemisharjutusi, et kordasin mõttes kõike loetut. Üks teine poiss tahtis ka ennast ära tappa ja talle tuli sama rääkida.

*
Hakkasin õppima kõrgemat matemaatikat. Rääkisin, et kõrgema matemaatika õpik on väga tihe, nii et kui hetkeks tähelepanu hajub, siis ei saa enam millestki aru. Aga ülikoolis tuuakse iga asja kohta mitu näidet. Üks harimatu inimene ütles mulle, et arvutada ei peagi oskama, sest arve saab võrrelda. Vastasin, et ma olen nõus. Siis mõtlesin, et kui ta arve ainult võrdleb, siis ta seda ikkagi ei tea, kas talle antakse poes raha tagasi õigesti või valesti. Klaus rääkis, et matemaatikateaduskonda sisse sai alates keskmisest eksamihindest. Ta näitas, et üks tema sinna õppima läinud klassivend on koer. Selle koera proportsioonid olid teistsugused kui ühelgi teisel koeral. Ta vaatas inimesele otsa ja tegi nägusid. Seni olin arvanud, et loomad kardavad inimese pilku. Aga võibolla see käis kasside, mitte koerte kohta. Kuigi Joanna oli oma kassi kohta vastupidist kirjutanud. Kaslaste kohta oli vist kirjutatud, et nad on kassid ja kass kas põgeneb või ründab.

*
Mõtlesin, et mind ei võeta magistriõppesse vastu sellepärast, et ma tahan kirjutada fašismist. Aga ma võin võtta magistritöö jaoks uue teema. Ma võin võtta teemaks Tõnissoni või Grenzsteini eluloo kirjutamise, milleks on eeltöö juba tehtud. Siis on küsimus, kas kirjutada tervest nende elust, või piirduda ainult ühe perioodiga.

0 vastukaja: