kolmapäev, august 29, 2012

Mängin filmides

Tuli külla üks vanamees. Ta ütles, et on minu pool näinud märkmikku, kus on temast kirjutatud. Mulle tuli meelde, et ükskord ma vist tõesti kirjutasin paarile leheküljele temast. Aga ma ei olnud sellega jätkanud. Lapsed tahtsid ronida kahe ruumi vahel oleva müüri peale. Ütlesin, et ärge sinna minge, te võite alla kukkuda. Aga nad läksid ikkagi. Järgnesin neile, et vajaduse korral proovida neid päästa. Üks naine tuli vastu ja saatis nad tagasi.

*
Mulle öeldi, et ma panen minuga koos filmides mängivad naised särama. Vaatasin fotosid, kus mees ja naine olid kõrvuti. Mehed tõesti natuke särasid. Seni olin arvanud, et ainult naine võib meest särama panna. Mulle lubati näidata ajalehest, millise naisega ma koos järgmises filmis mängin. Mul oli arvutis lahti ajaleht "Die Welt". Mõtlesin, et kust nad teavad, et ma täna ka seda ajalehte loen, ma oleks sama hästi võinud avada mõne teise. Ema tuli mulle tooma riideid, mille ma pidin filmi võteteks selga panema. Ta tahtis, et ma voodist tõuseks. Proovisin ühte särki teise peale. Selle naisega oli raske koos mängida, sest ta oli paljaste rindadega. Ema ütles, et ega teiste naistega kergem ei oleks.

*
Uku Masingul oli ühe teose pealkiri "Tähtede kaugenemise ajal". See sarnanes sisult ühe teise tema pealkirjaga. Võibolla pealkirja "Tähtede kaugenemise ajal" üks tähendus oli, et tähti on järjest vähem näha kunstvalgustuse tõttu. Nüüd ei olnud Luunja kasvuhoone öövalgustuse tõttu Tartus enam peaaegu üldse tähti näha, ja keegi polnud selle vastu midagi ette võtnud. Rääkimata sellest, et ei olnud näha Linnuteed. Seda olin esimest korda näinud alles täiskasvanuna Paides. Ütlesin, et te ei tea, kui palju elu parem oli, kui tähed veel paistsid. Mõtlesin, et kui ma läheksin Vaiksele ookeanile, võibolla seal veel oleks tähed taevas.

*
Pidi tulema kehalise kasvatuse tund. Rääkisin, et Klaus on alati minust kiiremini jooksnud, aga viimane kord temaga võidu joostes pingutasin rohkem ja suurema aja jooksust olin ees, alles viimasel ringil läks ta must mööda. Mõtlesin, et see võis olla ka eelviimasel ringil. Läksin saali, kus tund pidi tulema. Aga sinna ei tulnud minu klass, vaid nooremad õpilased. Ütlesin, et tunniplaani on vist muudetud. Algul oli paistnud, et teisel poolaastal on sama tunniplaan, mis esimesel, aga nüüd oli vist uus poolaasta plaan koostatud. Läksin duširuumi tagasi. Minule oli jäetud seal koht, mis uksest paistis, aga mõtlesin, et see väga halb ei olegi.

0 vastukaja: