laupäev, september 15, 2012

Pea kasevõras

Mul läks isa toas riiulivahetäis raamatuid ümber. See omakorda tõukas ümber järgmise riiulivahe ja nii edasi. Isal ei läinud kunagi raamatud ümber, aga minul nii kergesti. Võtsin kõik ümber läinud raamatud välja, et need otsast peale paika laduda. Vend tuli sealt toast ühte raamatut otsima. Ütlesin, et mul just läksid raamatud ümber.

*
Ühes ingliskeelses ajakirjandusväljaandes räägiti Piretist. Jutt oli sellest, kuidas ta sporti teeb. Piret oli korduvalt osalenud Euroopa meistrivõistlustel. Mainiti, et ka tema õde Oudekki on osalenud Eesti meistrivõistlustel. Seni olin arvanud, et spordis on edukam Oudekki, aga tuli välja, et Piret tegeles sellega vaiksemalt, aga paremate tagajärgedega. Räägiti ka nende vanematest ja ühest perekonnatuttavast, kes oli eriti kuulus sportlane. See sportlane osales iga kord ühel Eestis toimuval maratonil, ja öeldi, et maraton on kõige rohkem tema nägu. Ma uduselt mäletasin, et selle sportlase nimi oli mulle juba ammu uudistest tuttav.

*
Magasin püsti seistes, nii et pea oli minu toas kasvava kase võras. Vend soovitas, et ma peaksin tarvitama magades vihmavarju, et kaseoksad silma ei läheks. Arvasin, et seda pole tingimata vaja, sest magades ma ei liigutanud.

*
Vennad kaebasid, et ülikooli ametnikud teevad neile liiga, nii et nad ei saa õppetähtaegadest kinni pidada. Tõmbasin ühte ametnikku selle eest juustest. Karjusin, et kui ta kaebama läheb, siis lähen mina ka kaebama. Karjusin: saage aru, et te võltsisite dokumenti. Ja seejuures veel mitte lihtsalt dokumenti, vaid sellist, millest sõltub inimese elu.

0 vastukaja: