esmaspäev, aprill 15, 2013

Lendasin taldrikul

Läksin suuskadega Anne tänavale. Seal oli üks väga järsk mägi. Ronisin mäe tippu. Nägin, et mäe teisel küljel on pori väljas. Aga pori peal oli kitsas jääriba, seda mööda viis suusarada ja sellel sõitis üks suusataja. Mõtlesin, et kuidas ma nüüd mäe otsast alla saan, ilma liiga suurt hoogu saavutamata. Suusatasin vanaema linnaossa. Väikeste majadega linnaosas ei visatud talvel kõnniteele liiva, et kõigil oleks võimalik suusatada. Selle asemel olid kõnniteedel suusarajad ja oli näha ka suusatajaid. Vanaema suusatas korraga 15 kilomeetrit. Mõtlesin, et kui ei sõida lühikesi ringe, vaid kogu aeg edasi, siis on võimalik pikem maa suusatada.

*
Seisin trepikojas. Märkasin, et naabrite korteri üks aken avaneb trepikotta. Sellel oli ribakardin ees. Need naabrid tulid oma korteri uksest välja ja teretasid mind, kuigi seisin neist üsna kaugel ja nad kõndisid teises suunas.

*
Vaatasin eemalt metsa. Mõtlesin, kas mõni puu tuule käes murdub. Üks murduski. Kui mõelda, kas murdub, siis murdus alati, muul juhul mitte. See mõte tuli nähtavasti sellest, kui oli näha, et puud kõiguvad tavalisest tugevamalt. Mõtlesin, et keeristormiga võivad kõik puud ka murduda. Võibolla ma kohtun elus keeristormiga, aga loodetavasti seda ei juhtu. Kui keeristorm tuleb, hoian noorest puust kinni, aga tõusen koos selle puuga lendu. Tuul viskab mind vastu majaseina. Purustan aknaklaasi ja vinnan ennast aknast sisse. Seejuures võivad puruneda minu veresooned. Siis tuleb skutt peale panna, aga seda tuleb enne õppida. Öeldi, et kui skutt õigele poole panna, siis on kõik ellu jäänud. Läksin ühele peole. Heitsin laua peale pikali ja vaatasin televiisorit. Mõtlesin, et võibolla kõigile ei meeldi, et ma laual laman, seetõttu istusin lõpuks toolile. Ma polnud küll ainus lamaja. Teine inimene lamas diivanil. Ühe maletaja kohta räägiti, et tal oli tulnud mõte, et kui ta saab ühe arvutiprogrammiga võrdseks, siis on tema mängutase üsna hea. Ta oli iga päev selle arvutiprogrammiga mängima hakanud ja nüüd oligi tugev. Kahtlustasin, et tegelikult oli ta arvutiprogrammi endale sisse monteerinud. Mina ei mänginud arvutiga, vaid endaga, seetõttu ei olnud mul võimalik nii tugevaks saada.

*
Inimesed valmistasid kaks lendava taldriku kujulist sõidukit. Tegelikult need ei sõitnud sel põhimõttel nagu tulnukad, vaid propelleriga. Üks laps kõõlus ohtlikult trepi käsipuu najal. Istusin koos ühe lapsega lendava taldriku selga ja sõitsime läbi linna. Lendasime hästi madalal. Räägiti, et ükskord toimus ühes Maakera osas plahvatus, mille tagajärjel üks geoloogiline kiht paisati segamini. Ei olnud teada, mis oli plahvatuse põhjus, aga arvatavasti läbis Maakera teine taevakeha. Põhjused taheti välja selgitada, sest kui selleks oli teine taevakeha, siis võis tema orbiit endiselt Maakera omaga ristuda ja plahvatus võis korduda, kuigi rohkem kui saja aastase vahega.

*
Ma ei teadnud, kas ma jään veel uuesti magama. Leidsin lahenduse, et teen kahte asja kordamööda, siis näen, kumb mulle paremini sobib. Üks neist tegevustest oli magamine ja teine seotud ärkvelolekuga.

0 vastukaja: