neljapäev, aprill 17, 2014

Esimene puhas esikoht

Täna sain esimest korda elus maleturniiril puhta esikoha. Varem olen individuaalturniiridel kolm korda punktidega esikohta jaganud.

Kirjutan sündmustest järjekorras. Sander küsis malekulbisse jõudes, kas ei võiks täna teha välkturniiri, ukrainlased olid tahtnud välku. Vastasin, et võib välku mängida, aga ei oska, vastasel pole huvitav, kui ma lipu ette jätan. Sander küsis, kas teha siis aja etteandmisega turniir. Seda ma samuti ei soovinud, öeldes, et kui aega ette antakse ja ikka kaotab, on veel halvem tuju. Pakkusin, et võib turniiri asemel ka paaride kaupa mängida. Sander ütles, et see on ka üks variant, aga hakkas siiski tabelit kirjutama, et mängida 10+10 mõtlemisajaga turniiri. Tulva ütles, et tema turniiril ei osale, tal pole aega lõpuni mängida. Ütlesin, et mängime siis kahekesi, ma ka tavaliselt väga pikka võistlust ei taha. Aga Sander soovitas mul turniiril osaleda, sest millal ma muidu turniiri mängida saan.

Turniiri algushetkeks oli kohal 5 osalejat pluss Tulva. Esimeses voorus jäin vabaks, seetõttu hakkasin ikkagi Tulvaga mängima. Selle mängu ma kaotasin. Vooru ajal tuli 6. osavõtja juurde, aga temaga ma enam mängima ei jõudnud hakata. Esimese turniirimängu mängisin Sandriga. Mõlemad kahisid materjali. Lõppseisus oli mul vanker rohkem, aga vastasel ettur eelviimasel real. Kuna mu aeg hakkas ära kukkuma, siis pakkusin viiki, mille Sander vastu võttis. Järgmise mängu mängisin Iljaga. Mõlemapoolses ajapuuduses võitsin materjali ja vastane alistus. Ütlesin, et oleks saanud veel aja peale mängida. Hinrikus kommenteeris, et ma olen tagasihoidlik. Sander ütles, et see on hea. Kolmanda mängu mängisin Ukraina meistrikandidaadi Maksimiga. Mul olid valged ja sain juba avangus positsiooniliselt parema seisu, mis püsis lõppmänguni. Aga kuna võiduplaani ma ei leidnud ja aeg jälle vähenes, tegime käikude kordamisega viigi. Neljandas voorus mängisin Hinrikusega. Teravas lippude ja vankrite lõppmängus leidsin matikombinatsiooni ja võitsin. Nüüd olid teistel mängud läbi, aga minul jäi mängida esimesse vooru hilinenuga. Arvestades, et ta on tabelis viimane, ei soovinud ta rohkem mängida ja andis mulle loobumisvõidu. Mul oli seega 4 punkti, teistel vähem.

0 vastukaja: