reede, aprill 04, 2014

Taldade loputamine

Pidin ülikooli maleklubis täna õhtul ühe vastasega mängima. K. Sander alustas oma vastasega mängu juba hommikul. Sander tegi põranda lõhnaainega kokku. Ütlesin, et kui mina ja minu vastane oleme mõlemad kohal, siis võime varem ka mängima hakata. Olin Paides. Rääkisin, et ma pean alati sõnaraamatust järele vaatama, kas kirjutatakse "ämblikkusid" või "ämblikke". Üks mees vastas, et tänavu aastal ilmunud sõnaraamatu järgi ei tohi "ämblikkusid" kirjutada. Huvitav oli selle juures, et selle mehe nimi tähendas Urvalind, aga ämblikud sõid urbi. Kaeti söögilauda. Ütlesin, et asjadel ei tohi lasta üle laua ääre kukkuda. Takistamiseks haarasin laualinast kinni. Isa ütles, et ma lahti laseks. Vastasin, et enne ei saa lasta, kui asjad on ohutult pandud.

*
Olime koolimaja ees kahe eelkooliealise lapsega. Väiksem neist korjas maast tammetõrusid ja pani suhu. Suurem ütles, et need on mustad. Mina ütlesin, et tavaliselt mustusest ei jää haigeks. Suurem laps ütles, et ükskord tal olid kõhus ussid, kes teda päev läbi kaitsesid. Vastasin, et jah, hullemad ussid võib ka saada. Lahkusime kooli õuelt koos nende laste, ema ja ühe võõra naisega. Võõras naine ütles, et lastel on tallad uskumatult porised. Ema vastas, et selle vastu tuleks soovitada läbi lompide kõndida. Kõndisin läbi lombi. Läksime üle sõidutee, nii et suurem laps kõndis läbi lombi, aga väiksem hüppas sellest üle ja maandus lombi teisel serval. Naine rääkis meie naabrist nimega Enelin, kes olevat meie sugulane. Küsisin, kas see on sama, kes Ene. Vastati jah. Ütlesin, et varianti Enelin ma pole varem kuulnud. Räägiti, et Toomas vahetab Reelikaga kirju. Mina ei vahetanud, aga mõtlesin, et tegelikult meeldiks mulle kõige rohkem kirju vahetada, seda ei teata. Üks mees lisas Reelikast rääkima hakates, et ta on Reelika sugulane. Ta ei teadnud, et mina olen ka. Reelika kohta räägiti, et ta oli algul arvanud, et Toomas on meie vendadest kõige vanem ja mina kõige noorem, tegelikult on vastupidi. Vastasin, et kui käisime Uku Masingu puid ladumas, siis seal arvati samuti, et Toomas on must vanem, kuna ta on tugevam.

*
Saatsin Jagomäele kirja, et mul on selle autori kontaktandmed, kelle raamatut ma tõlgin. Kui olin kirja teele saatnud, siis mõtlesin, kas seda oli ikka vaja saata. Hiljuti olin Jagomäele alles ühe kirja saatnud. Käisin iga päev ühe maja ees venekeelset ajalehte lugemas, võttes ajalehe ühe venelase postkastist. Kui leht oli loetud, panin ta kasti tagasi. Täna sisenesid ühed inimesed sinna majja minu ees. Pistsin käe kasti ja leht oli olemas, aga seekord ma seda välja ei võtnud. Olin pistnud käe kasti ühe uksest mööduva mehe nähes. Läksin majast välja ilma leheta. Mõtlesin, et võibolla on iga kord, kui ma olen lehte lugenud, selle tellija seda juba kastist otsimas käinud. Seetõttu otsustasin, et rohkem ma tema lehte ei loe. Vaatasin ühte praegusaegset kooliõpikut. Ühel pildil oli kolm naist kolmest põlvkonnast. Naised olid paljamad kui minuaegsetes õpikutes. Kõige paljam oli keskmise põlvkonna naine. Kõige vanem naine oli temast muidu rohkem riides, aga rinnad paistsid riide alt välja, mis keskmisel ei paistnud. Kõige rohkem riideid oli kõige nooremal.

0 vastukaja: