laupäev, aprill 12, 2014

Kõrge puu

Hakkasime Peedul mäest alla minema. Täna oli leinapäev. Trepile oli laotatud näitus raamatutest ja muust sellisest. Algul hakkasin seda treppi mööda minema, aga isa ütles, et näitust ei tohiks tallata. Isa ja ema läksid teisest trepist, kus näitust ei olnud. Mina ei läinud, vaid hakkasin näitusetrepi kohal hõljuma nagu Jeesus. Üle jõe ei läinud ma kaarsillast, vaid kaarsilla kõrval hõljudes. Pärast jõe ületamist hakkasin madalamale vajuma. Ütlesin, et kogu aeg ma hõljuda ei jaksa. Ema soovitas, et ma prooviks.

*
Vend rääkis, et Kaunase puiesteel elanud Veikoga tehakse intervjuu. Veiko on pärast meie sealt tänavalt ära kolimist suuremaks kasvanud ja kasvab veel. Kõndisin tänaval. Mulle tulid vastu inimesed, kellest üks oli Veiko. Ta ütles tere. Vastasin tere. Aga tegin seda vist liiga vaikselt, sest Veiko ütles oma kaaslastele, et ta ei kuulnud, kas ma ütlesin midagi või ei öelnud. Arvutasin, et kolimisest on möödas juba nii palju aastaid, et Veiko peab olema nüüd täiskasvanu. Siis see, kes vastu tuli, pidi olema üks teine Veiko. Üliõpilasena võis veel kasvada.

*
Ronisime vendadega kõrge puu otsa ja kirjutasime puu kohta luuletusi. Pärast imestasin, kuidas ma nii kõrge puu otsa ronisin, kui tavaliselt teiste ronimist nähes tuleb hirm peale. Võibolla ma olin tüve otsa läinud poolepealt, sest tüvi jooksis mäekallakuga paralleelselt. Ütlesin, et nii kõrge puu otsa ma enam kunagi ei roni. Läksime majja, kus oli Urmas. Tõnu küsis, kas Urmas on faili luuletustega kätte saanud. Urmas vastas, et ei ole. Tõnu oli pettunud. Ta ütles, et me lootsime, et Urmal on juba soovituskiri puu kohta kirjutatud luuletuste väljaandmise toetuse jaoks valmis ning teine soovituskiri "Maailmakorra" väljaandmiseks. Saatsime luuletused uuesti. Aga nüüd olid need ümber rühmitatud. Ei olnud enam luuletused puu kohta, vaid minu luulekogu ja Klausi luulekogu, lisaks "Maailmakorra" kordustrüki käsikiri. Küsisin teistelt, kas nad teavad, miks "Maailmakorrast" kordustrükk tehti, kui esimene trükk ei ole vist läbi müüdud. Aga kordustrükk tehti vist selleks, et saaks lisada saatesõna.

0 vastukaja: