reede, oktoober 05, 2007

Teise pere mäng. Kassi mängud.

Rahvas istus pinkidele. Ema näitas ühte vihikut ja rääkis naerdes, et Klaus on sinna igasuguseid väljamõeldisi kirjutanud. Ema ei arvestanud sellega, et Klaus kirjutas neid minu eeskujul ja mina olen selliseid väljamõeldisi rohkem kirjutanud. Rebisin vihiku enda kätte. Seejuures rebenesid lehtede alumised nurgad küljest. Hakkasin nurki õigete kohtade peale tagasi sobitama, vastavalt sellele, mis neile kirjutatud oli.

Meie maja ees mängisid ühe pere kolm venda mängu, mille vanim neist vendadest välja oli mõelnud. Reeglid olid sellised, et kui üks vend satub teisega samale teega ristuvale joonele, siis haarab teine vend tast kinni. Samale joonele sattumise vältimiseks kõndisid nad diagonaalses reas, aga viga tuli sisse ja eksijast haarati kinni. Neile vendadele tegi nalja, et võõrad inimesed neid seda mängu mängimas nähes ei saa aru, mida nad teevad. Mina arvasin, et kui vanim vend on nii leidliku mängu välja mõelnud, saaks ta veel uusi mänge välja mõelda.

Tõnu kass oli meie pool. Käsiraamatus oli öeldud, et inimene peab aitama kassil mängida, sest inimene teab rohkem erinevaid mänge kui kass. Aga paistis, et kass mõtleb siiski igal õhtul ise uued mängud välja. Need ei olnud küll väga erinevad, seisnedes peamiselt selles, et ta jooksis mööda tuba ringi ja nuusutas asju. Mõtlesin, et kassi pidevat ringijooksmist Toomas silmas pidaski, kui kirjutas, et see kass, kelle nimi on Tont, on oma nime vääriline.

Istusin oma kirjutuslaua taha ja hakkasin trenažööri väntama. Varem olin seda vändanud alati koridoris, kus aeg möödus aeglasemalt. Aga kirjutuslaua taga oli kodusem ja kui kilomeetrinäitu vaatasin, siis selgus, et olen läbinud juba 13 kilomeetrit, kuigi koridoris polnud kunagi sõitnud rohkem kui 10 ja sedagi vaid ühel korral. Hoidsin käes värsket Helina kirja, mida ma esialgu ei avanud. Helina oli nii ümbriku esimesel kui ka tagumisel küljel ühe sõna maha tõmmanud ja asemele uue kirjutanud. Ümbrikuga oli kaasas veel Helina kirjutatud ümbrikusse panemata paberileht. Kõigepealt lugesin seda, kuigi see oli hiljem kirjutatud. Sellel kirjutas Helina, et kuigi ta kolides kirjutas, et jääb uude korterisse püsivalt elama, on ta juba talle omaselt ümber mõelnud ja veel uuemasse korterisse kolinud. Sellel korteril ei ole postkasti, seetõttu andis Helina ühe teise aadressi, millel kirjale vastata.

0 vastukaja: