teisipäev, september 27, 2011

Parteisse sisse viskamine

Lähenesid valimised. Üks mees käis peale, et ma nendel osaleksin. Üks tüdruk ütles selle mehe kohta, et tuleb välja, et need, kes on parteist välja visatud, tegelevad teiste sisse viskamisega. Tristan küsis, kas mul vistrikuid on. Vastasin, et on küll. Tristan küsis, kus. Vastasin, et näo peal ja selja peal ka. Tristan ütles, et ta ei näinud.

*
Vaatasin populaarsemate naljalugude nimekirja ja näitasin sealt ühte pealkirja. Kõiv ütles, et seda nad tunnevad, sellel pole tähtsust. Üks teine mees oli öelnud vastupidi, et sellel on just eriti suur tähtsus. Kõndisin malet mängimast koju ja varsti mõtlesin kõndida tagasi. Tee viis läbi Emajõe. Mina oskasin läbi jõe minna teistest paremini, aga minu oskused võisid jões viibimise ajal kergemini kaduda.

*
Magasin ühes toas. Mulle tuli meelde, et ma pole täna öösel veel ühtegi korda ärganud. Seetõttu püüdsin ärgata nüüd. Aga mõtlesin ümber, et ma olen alati püüdnud ärgata, vaataks parem üks kord, mis juhtub siis, kui ma seda ei tee. Seetõttu ma ei ärganud kiiresti, vaid uni hakkas kaduma järk-järgult. Igas uues järgus oli uni nõrgem kui eelmises.

*
Olin metsas maantee kõrval ja lamasin maas. Minu kõrval kasvasid hapuoblikad. Aga ma ei julgenud neid niimoodi süia nagu varasematel aegadel, sest ei olnud enam nii kindel, et ma nad õigesti ära tunnen. Need nägid küll välja nagu hapuoblikad, aga mõtlesin, et mõni teine nende sarnane taim võib veel olemas olla. Need, kes ravimtaimi korjasid, pidid kõik taimed ära tundma. Taimi oli palju.

*
Olin täna öösel juba üks kord järkjärgulise ärkamisega tegelenud, nüüd tegin seda uuesti. Mul oli raske tunne. Olin maganud kaua, aga unenägu läks aeglaselt edasi. Toimuv hakkas siiski rohkem unenäo moodi minema, nagu jääksin sügavamalt magama. Kell oli juba üks läbi.

0 vastukaja: