laupäev, mai 05, 2012

Karjääriredel

Lehitsesin "Postimeest". Märkasin, et Oudekki on nüüd selle arvamustoimetaja. Mõtlesin, et peaks emalt küsima, kas me sellisel juhul saame veel seda lehte tellida. Sest kui Oudekki oli blogi pidanud, siis ta oli teiste kommentaare muutnud ja kõik mõistlikud laused ära kustutanud. Tegelikult ei olnud muutunud väga palju, sest uudistetoimetaja oli Oudekki olnud juba varem. Kuigi arvamustoimetaja oli natuke tähtsam. Ma ei hakanud esialgu emaga sel teemal rääkima ja ema polnud mulle ka öelnud. Nüüd oli Niklusel jälle põhjust kaevata, et endised on jätkuvalt võimul. Õnneks ilmus Eestis teise lehena veel "Eesti Päevaleht". Ma olin suhtunud Oudekkisse ja Helinasse ühte moodi, mis näitas ilmselt, et nad olid ühe intelligentsed. Analoogia põhjal võis oodata, et Helina jõuab ka karjääriredeli tippu välja, kuigi ta esialgu oli vaikne. Helinaga kirju vahetada mulle meeldis isegi rohkem kui Oudekkiga. Oudekki oli naabritüdruk ja naabritüdrukutesse suhtusid vist kõik hästi. Vannitoas tuli prill-laud küljest ära. Püüdsin seda tagasi panna, aga ta hästi ei ulatunud konksude külge. Polnud selge, kumba pidi tuli panna ja kummale poole pidid katted jääma. Ema tuli vannituppa ja nägi, et voodi on märg. Ta küsis, mida ma siin teinud olen. Vastasin, et mina ei teinud midagi. Voodi oli tehtud märjaks juba enne mind. Üks mees täpsustas, et ma ei teinud midagi sellist.

*
Tahtsin sõita bussiga linna serva. Aga bussipeatuses oli viimane trepiaste nii kõrge, et sellest ma polnud nõus alla astuma ja teist moodi bussi peale ei pääsenud. Siis tuli minna jala. Aga teises suunas üles viiv trepp oli ka liiga järsk. Tuli minna teist teed.

*
Uurisin hindu. Hinnad koosnesid kahest osast. Olin teinud värvipliiatsiga paranduse, et protsent on valesti nimetatud, aga polnud enam kindel, kas parandus on õige. Tegin müüja äraolekul taskuarvutiga arvutusi, aga unustasin vastused kohe ära. Alles viimane arvutus viimase kauba kohta kolmest jäi meelde. Kui müüja tagasi tuli, siis ütlesin, et on ette nähtud, et hinnale liidetakse üks protsent juurde, aga siin on rohkem liidetud. Neid protsente oli kaksteist. Müüja vastas, et võibolla. Ta tahtis siiski, et ma maksaks nii nagu kirjas. Ütlesin, et kui õige hinnaga ei müüda, siis ma neid kaupu ei osta ja neile mujal reklaami ei tee. Müüja oli sunnitud järele andma.

*
Mängisin kooli tiivakoridoris palli. Mulle öeldi, et kui ma kujutan olümpiamänge ette pallivõistlusena, siis see on jama ja seda nad ajalehte ei pane. Minu meelest võistlemine oli tavaline spordiürituste osa. Mõtlesin, et kui ma unenäoüleskirjutustes nimesid välja ei kirjuta, on mul ükskõik, kui need ära arvatakse, aga ma annan mõistatusi.

*
Magasin pimedas toas. Hakkasin ärkama. Paistis, et ärkan vendadega korraga. Seekord olid minuga laagris ühes telgis ainult vennad. See polnud küll selline probleem, kui et ühel korral olin olnud väikeste poiste telgis, aga ühekülgne oli see ikkagi. Täna oli laagri viimane päev, aga treener polnud meile eelmisel päeval öelnud, mis kell me ära sõidame. Nii ei teadnud, millal peab valmis olema. Treener ilmselt arvas, et me uurime ise teiste poiste käest välja.

0 vastukaja: