neljapäev, mai 17, 2012

Unenäod võistlemisest

Mängisime malet. Musta kuningas oli liputiival, kus teda kaitses vähe vigureid. Vaatasin, mis juhtub siis, kui valge kahib b6. Edasi läks mäng nii, et valgel oli rünnak, aga ta ei toonud nuppe järele. Ei pannud tähele, kumb rohkem materjali kaotas. Rei ütles, et see on samasugune mäng nagu Eesti meistrivõistlustel, kus üks väike poiss võitis. Vastasin, et mulle tuletab see ka seda mängu meelde. Eesti noorte meistrivõistlustel olid väike poiss ja temast natuke suurem tüdruk mänginud põhimõtteliselt samasuguse skeemi järgi. Pärast vooru lõppu ütles Klaus, et ta hakkab kabet mängima. Ütlesin talle, et vara, ta peab enne mängu õppima. Rei ei olnud nõus ja ütles, et las Klaus harjutab praktiliselt. Praktiline harjutamine oli minu arvates ka kasulik. Aga varem oli Rei rääkinud, et maletajad ei peaks kabet mängima.

*
Meil oli külas Oudekki. Võtsin riiulist paksu ingliskeelse raamatu selle kohta, mis olid ühe ajalooperioodi probleemid. Aga need probleemid ei laienenud teisele ajalooperioodile. Toomas vaatas minu vanu pabereid. Ma ei tahtnud hästi, et ta neid Oudekkile näitaks. Ema meenutas, et jooksuvõistlusel olin saanud Klaus esimese ja mina teise koha. Ma ei teadnud, kuidas mul jooks äkki nii hästi välja tuli. Ütlesin, et seejuures veel ei edestanud Klaus mind nii palju nagu tavaliselt.

*
Olime hommikul pärast maleturniiri lõppu hotellis. Olin viimases voorus võitnud ja kogunud seitsmest mängust neli punkti. Vist olin saanud kuuenda koha, vähemalt nii olin blogisse kirja pannud. Rääkisin, et viimaseks mänguks valmistusin ma kabe abil, vahel tuleb kabetreening malemängu jaoks rohkem kasuks kui male. Sven vastas, et parem on ikka treenida seda ala, milles ma võistlen. Mina ütlesin, et kabetreeningu abil saab tähelepanu teravdada. Läksime veel korraks turniirimajja. Seal küsiti mult, kui palju ma viimases mängus mõtlemisaega kulutasin. Vastasin, et me jäime viimastena mängima, umbes tund aega. Mõtlemisaega anti sellel turniiril poolteist tundi. Mulle öeldi, et mul vedas, et mul meeles oli. Nähtavasti taheti siin kehtestada korda, et kui mõtlemisaega pole protokolli märgitud, antakse mõlemale kaotus. Vaatasin, et mulle on tabelisse tõesti märgitud kuues koht, nii et olin blogis kirjutanud õigesti. Oli arusaamatu, kuidas ma sain nii suure osavõtjate arvuga turniiril nii väheste punktidega nii kõrge koha saada. Aga tabeli järgi olin ma neljapunktilistest esimene. Blogis olin kirjutanud veel, et turniir toimus Prahas. Aga ma polnud kindel, kas me ikka oleme Prahas, sest siin oli nii palju eestlasi. Võibolla olime Tallinnas. Mulle tuli uduselt meelde, et treener oli vist öelnud, et me käime nii kaua Prahas mängimas, kuni sealne maletase tõuseb. Istusin toolile ja jäin uuesti sügavalt magama. Nii ei saanud ma tabelist turniiri toimumiskohta kontrollida. Hoolimata sellest, et ma magasin väga palju, õnnestus mul edukalt malet mängida. Üks tüdruk rääkis, et valgeid sõstraid ei tohi veised palju süia. Segasin vahele, et see ei käi inimeste kohta. Tüdruk ütles, et valgetes sõstardes pole piisavalt veiste jaoks vajalikke toitaineid. Mina ütlesin, et valgeid sõstraid ei kasvatatagi nii palju kui muud värvi. Tüdruk ütles, et jah, punaseid ja musti sõstraid kasvatatakse rohkem.

0 vastukaja: