kolmapäev, juuli 25, 2012

Suitsev nöör

Läksin füüsika tundi. Õpetaja astus minuga korraga klassi ja küsis, kas me teame, mis päev homme on. Ma teadsin, et varsti tuleb lõpueksam, aga mitte seda, et nii kiiresti. Aknapoolse rea esimeses pingis istus Peep üksi. Küsisin, kas tema kõrvale võib istuda. Ta vastas, et ei või, võibolla tuleb Kristjan ka. Ütlesin, et võibolla tõesti. Aknapoolses reas olid vabad veel koht Kristeri kõrval ja kaks kohta viimases pingis. Mõtlesin, et Kristeri kõrvale ei istu ma põhimõtteliselt, muidu arvatakse, et ma mujale ei tahagi istuda. Aga kui ma Kristerist mööda läksin, hüüdsid tüdrukud hoiatavalt: "Simo!" Krister tegi mulle ruumi. Seetõttu istusin ikkagi tema kõrvale. Ütlesin, et Peep võttis minu koha ära ja nüüd ei luba enda kõrvale ka istuda.

*
Elasime ühes maamajas. Mul oli omaette tuba. Klaus ütles, et ma ei tohi öösel väljas käia, muidu tema ärkab üles. Pakkusin, et ma lähen siis koridori asemel läbi tühjana seisva toa. Klaus ütles, et see kostab ka ära. Mõtlesin, et ma ei lähegi siis läbi maja, vaid majja sisenemise asemel lähen selle kõrvalt. Õuel olid nööri peal riided ja nööri alt tõusis suitsu. Küsisin, kas niimoodi riided põlema ei lähe. Ema avastas, et nööri küljest on tõesti samuti suitsu tõusma hakanud. Ütlesin, et no näed, minul on alati õigus.

*
Vaatasin pealt ühte malemängu. Must käis Vh2. Mäng sai läbi. Ütlesin, et edasi mängides oleks must lippu läinud. Mängija ütles, et sellepärast ta vabaetturi tekitaski. Mõtlesin, et tegelikult ma olen näinud, kuidas vastase kuningas vabaetturi ära blokeerib. Mustal oli kolm vabaetturit - a, b ja h liinil. Kui tal oli kolm etturit rohkem, siis tal pidi vigur vähem olema, aga see tundus kahtlane, sest tema seis oli liikuv olnud. Seljodkin ütles mulle, et mängime. Vastasin, et öösel ei saa mängida, muidu peab mängima peast. Seljodkin ütles, et mängime laua peal. Ütlesin, et laua peal küll, aga öösel mängides peab selle jaoks seis meeles olema. Mõtlesin öelda, et silmad kinni mängides.

0 vastukaja: