laupäev, aprill 25, 2020

Jalgsimatk

Tund sai läbi. Meile pakuti meie asju, mida saaks äraviskamise vältimiseks koju viia. Algul võtsin koju viimiseks natuke pudi, siis võtsin ka ülejäänud asjad. Hennu ennast tema joonistusvihik vist enam ei huvitanud, aga mulle see meeldis. Siis näidati mulle, et pool raamaturiiulitest on veel meie raamatuid täis. Mõtlesin, et mina hakkasin koju viima pudi, aga riiulites on väärtuslikud raamatud.

*
Läksin maleklassi. Oli detsembri algus ja küsisin, kas varsti tulevad Tartu meistrivõistlused, mul pole vist tänavu aega osaleda. Meenutasin, et ühel korral ei saanud ma osaleda, kuna reiting oli liiga madal. Rei kinnitas, et Tartu meistrivõistlused on detsembris, aga ütles, et see on kahtlane, kas ma saan osaleda, sest mul on praegu ka reiting piiri peal. Ütlesin, et aga kui ma ei saa turniiri mängida, ei saa reiting tõusta. Kodus ütlesin Klausile, et kui ainult avangut vaadata, siis võiks mu reiting palju kõrgem olla, aga lõpus mängin sageli seisu maha.

*
Alustasime Peedult jalgsimatka kaks asulat põhja poole. Mina arvutasin, et ühe päevaga jõuab käia kaks asulat põhja pool, aga isa soovitas, et me veel pikema matka teeks. Ühel teelõigul tuli meile vastu traktor. Vaatasin selja taha, ega rongi ei tule, sest tundus, et traktori eest pole astuda kusagile mujale kui raudteele. Kaks asulat põhja pool asuv koht pidi eelteadmiste kohaselt olema väiksem kui üks asula põhja poole jääv, aga silma alla sattus põhjapoolsemas küll rohkem hooneid. Käisime seal ühes muuseumi moodi majas. Siis asusime tagasiteele. Tundus, et jõuame täpselt päeva lõpuks Peedule tagasi.

*
Meenutasin, et vaaraosipelgaid sai hävitamiseks kõige paremini välja meelitada kalaga. Kui ma kappi tassipõhja kalatüki panin, tuli sipelgaema ka kohale.

0 vastukaja: