neljapäev, aprill 30, 2020

Kättesaamatu raamat

Ma polnud koolis matemaatika ühte teemat selgeks saanud. Selle varasema osa olin selgeks saanud, hilisemat mitte. Nüüd tuli proovida endale selgeks teha, kuidas selle osa ülesandeid lahendatakse. Olin istunud matemaatika tundides viimases pingis. Seal oli olnud hea laua peale spikreid kirjutada. Lauale oli ka muidu joonistatud ja õpetajale ei paistnud spikker muude joonistuste vahelt silma. Ta ei hakanudki nii kauget lauda uurima.

*
Üks poiss nõudis pidevalt, et tema taburet klaveri taha tagasi pandaks. Vahepeal teine poiss tülitses temaga. Küsisin taburetinõudjalt, kas talle on selle klaveri taha tagasi panek tähtis. Ta vastas, et varem oli tabureti koht tema asjade hulgas klaveri taga, aga ühel päeval võeti see sealt ära. Ta oli kutsunud isa vaatama, et taburetti enam ei ole, aga isa oli kõndinud ainult kööki ja polnud tuppa tulnud.

*
Algas tund. Meesõpetaja soovis, et õpilased ühe raamatu läbi loeksid. Krister vaatas mobiiltelefoniga raamatupoe koduleheküljele ja ütles, et ta ei leia poest seda raamatut. Tundi saabus üks tüdruk. Krister rääkis temaga sellest raamatust, aga tüdruk polnud ka seda leidnud. Mõtlesin, et võiks neile öelda, et otsigu kirjandusmuuseumist, seal peavad kõik raamatud olemas olema. Aga tõenäoliselt seda seal veel ei olnud, sest see raamat polnud vist veel üldse müügile jõudnud. Krister ja see tüdruk hakkasid ütlema, kui neil raamatut lugeda ei õnnestunud, mina võisin jätta sellised asjad enda teada. Tunnis oli arvatavasti veel palju selliseid, kes polnud seda lugenud ja ei hakanud ütlema.

0 vastukaja: