pühapäev, aprill 12, 2020

Ülikooli peahoone maleklubi

1. Ülikooli peahoone maleklubiks nimetan selles sissekandes Tartu Ülikooli maleklubi esimest tegevusperioodi, kui esimees K. Sander käis varasemat korda ülikoolis.
2. Esimest korda kuulsin sellest klubist vist siis, kui vend ütles aastal 2000, et M. Kolk saatis selle reklaamimiseks matemaatika listi kirja.
3. Olin magistrant ja võisin selles klubis mängida, aga rohkem eelistasin Turu tänavat, kus käisid vanemad tuttavad, vist ka puhkepäeva tõttu.
4. Aastal 2000 käisin ülikooli maleklubis peahoones mängimas üks kord, hiljem natuke rohkem.
5. Ülikooli peahoones toimusid aastal 2001 ka Tartu meistrivõistlused, mille esimest vooru vaatasin pealt, aga ise ei osalenud, sest eelmisel aastal alanud depressioon ei olnud veel lõppenud.
6. Klubi välkturniiridel tavalised mängijad olid K. Sander, M. Kolk, Lott, Tirol, vennad Kuused, Vilbaste, õed Sarved ja Sild.
7. Vähemalt kaks korda osalesin Tartu Ülikooli meistrivõistlustel, paremal korral sain kolmanda koha auhinna.
8. Mäletan ja olen tol ajal üles kirjutanud, et väiksema auhinna sain ka ülikooli kiirmale meistrivõistlustel, aga hiljem on klubi esimees sellise turniiri nimetuse vaidlustanud.
9. Ühel korral jäin ülikooli meistrivõistlustest kõrvale ajapuuduse tõttu ja pärast klubi esimees ütles, et kui ma polnud veel eksternilepingut sõlminud, siis ma polekski saanud mängida.
10. Nuppe ei hoitud mänguruumis peahoones, vaid naabruses asuvas üliõpilasesinduse hoones.

0 vastukaja: