teisipäev, aprill 14, 2020

Uus ülikooli maleklubi

1. Tartu Ülikooli maleklubi hakkas vaheaja järel uuesti koos käima, kui esimees K. Sander astus aastal 2009 uuesti ülikooli.
2. Ma ei olnud enam üliõpilane, aga sain klubis mängida ka sellel perioodil, sest põhikirja tehti muudatus, et nüüd võivad mängimas käia ka ülikooliga mitte seotud isikud.
3. Koos käidi algul Vanemuise tänaval kirjanduse majas, edasi Ülikooli tänaval keelte õppehoones, lõpuks veel mingis kolmandas kohas, kuhu ma enam ei jõudnud.
4. K. Sander viis turniire läbi bakalaureuseõppe algusest magistriõppe lõpuni, edasi korraldas turniire mõnda aega veel Härmas, lõpuks need minu teada lõppesid, kuigi on kirjutatud muudest üliõpilaste turniiridest.
5. Klubi teise perioodi algul tehti turniiridele reklaami laiemalt, hiljem muutus see taas peamiselt ülikooliga seotud inimeste klubiks.
6. Kui esimesel tegevusperioodil mängisid klubis peamiselt bakalaureuseõppe üliõpilased, siis nüüd käisid mängimas varasemast suuremas osakaalus doktorandid.
7. Suurem kui varem oli ka välismaalt pärit mängijate osakaal, kõlasid nii inglise kui ka vene keel.
8. Mul oli K. Sandriga rohkem ühiseid jututeemasid kui varem, sest nüüd õppis ta samas osakonnas, kus mina varem olin õppinud.
9. Nagu päevakeskuses, sain ka ülikooli maleklubis ühe puhta esikoha ja ühe esikoha jagamise.
10. Ühel korral pärast kooskäimiste lõppu mult küsiti, kas ma ei taha klubi juhtimist üle võtta, aga ma pole ülikooli töötaja ning mulle on lihtmängijanagi rahvakogunemised väsitavamad kui kirjatöö.

0 vastukaja: