esmaspäev, detsember 13, 2021

Loenguruumi raamat

Eesti naispresident esitas ühe küsimuse. Oleksin võinud sellele vastata, aga justkui minu vastamise ärahoidmiseks ütles president, et vastab Ott. President, mina ja Ott lamasime igaüks erinevates voodites. Oleksin võinud veel magada, aga Ott hakkas kolistama, seetõttu ma magada ei saanud. Mõtlesin, et tõuseks siis täna varem üles. Aga mulle tuli meelde, et sel hetkel, kui president üles tõuseb, laseb ta koera lahti. Et koer kallale ei tuleks, otsustasin lamada äratuseni välja.

*
Läksin üritusele, kus pidi esinema kirikuõpetaja. Enne ürituse algust võtsin riiulist ühe usualase piltidega raamatu. Kirikuõpetaja hakkas loenguga pihta. Ta esitas meile ühe küsimuse, et me selle üle mõtleksime. Vastuseks hakkasin pinginaaber Sandrile kirjeldama, mida ma pildil näen. Ka mujal tekkis jutusumin. Kirikuõpetaja karjus, et me lõpetaksime selle vaidlemise. Kõik jäid vait ja kirikuõpetaja pöördus ühe konkreetse noore poole, et see ütleks õige vastuse. Noor vastas, et kogu pildil on üks ja sama asi, kirikuõpetaja luges selle õigeks vastuseks. Mina hakkasin uuesti Sandrile rääkima, et ma ei ole nõus, kook küpseb eri külgedelt erineva temperatuuriga ja ei ole seetõttu ühtlane. Sander vaidles vastu, et tänapäeva praeahjudes on igal küljel üks ja sama temperatuur. Mina ütlesin, et aga koogi sisemuses kütteseadet ei ole. Mõtlesin, et hoolimata kütteseadme puudumisest koguneb võibolla keskele kõige suurem kuumus. Vaatasin, et teistel laudadel on ka see raamat, mille ma riiulist olin võtnud. Vaatasin, kas kõigil laudadel. Selgus, et ainult nendel, kes mulle lähemal istusid, kaugematel laudadel seda ei olnud.

*
Mängisin malet. Mul olid mustad. Vastane tuli tsentrietturiga edasi. Mõtlesin, et kui ta lööb oma etturiga minu etturi taha, kas siis ühel mängijatest ei lähe ettur kaotsi. Olin liputiival ratsuga ette käinud. Mõtlesin, kas ma ei saa sellega minna veel edasi, et panna lipule ja vankrile kahvel. Siis nägin, et kahvliväli on ju lipu kaitse all. Aga nüüd tegi vastane vea ja lõin ratsuga tema vankri g4. Vastane ei öelnud, et nii suure nupu löömine oleks reeglitevastane. Vastane tõusis püsti, läks lauast kõrvale ja pakkus viiki. Ma ei võtnud vastu. Enne viimast käiku oli küll viigiseis olnud, aga nüüd oli juba minu seis parem.

0 vastukaja: