neljapäev, november 10, 2005

Ennustuslik jopp

Nägin unes, kuidas olime Peedul ja inimesed läksid Elvasse paraadile. Seal olid kaks last, kes olid nagu Kaunase puiestee Jaana ja Oliver aastal 1986. Oliveri moodi poiss kukkus paar korda pikali ja ütles, mida Elvasse minevad inimesed valesti teevad. Mina ütlesin, mida nad peaksid selle asemel tegema.

Nägin unes, et andsin ühele väiksele koerale süia midagi, mis oli minu sõrmest tulnud verega koos. Mind hoiatati, et kui koer mu vere maitse suhu saab, muutub ta edaspidi minu peale kurjaks. Selle peale andsin koerale veel puhast vorsti, et temas eelmist muljet kustutada.

Nägin unes, kuidas teatati, et kaks inimest on ennast ära tapnud. Üks neist oli aasta algupoolel kinkinud jopi, mille voodrile oli kirjutanud: "Detsembris näeme." Kuna ta elusana enam kokku saada ei saanud, siis tekkis küsimus, kas ta ei mõelnud, et jopi saaja detsembris samuti sureb. Sõnastasin selle mõtte neljarealiseks salmiks.

Nägin unes, et oma õues tuli jälitajate eest põgeneda. Erinevalt varasematest aegadest tundus üsna lootusetu neist lahti rabeleda, sest kõiki ärakeeramisi või nurga taha peitmisi pidid nad kas nägema või need kergesti loogiliselt ära arvama. Aga kui nad oleksid läinud peidukohast edasi, oleks nad hakanud otsima valest kohast. Kui jälitajad Klausi kinni võtma hakkasid, viskas ta palli, mille nad pidid kätte saama, minu kätte. Hakkasime Mihkli maja ees üle tee kahe meeskonnaga jalgpalli mängima. Viskasin kaks korda järjest palli väravasse käega.

Nägin unes, et võrgukirjanduse ürituse sarja esinejate nimekirjas oli nii palju nimesid, et järeldasin sellest, et ka minu esinemist peaks tulema kuulama nii palju inimesi, et peaks esinemise korralikumalt ette valmistama. Mõtlesin, et võiksin istuda üritusel esireas ja midagi näitlikult internetist omaette lugeda, võibolla kasutades inglise-eesti sõnaraamatut. Aga viimastel aastatel polnud ma tahtnud inglise keele sõnu teiste nähes järgi vaadata, sest mul oleks pidanud juba keel täielikult selge olema. Sõnu järgi vaatamata ei õppinud ma neid ka juurde. Istusin õpetaja Lingi inglise keele tunnis. Õppisime õpikust peatükki, mis rääkis koeratõugude nimedest. Seda olime kunagi juba õpetaja Kalmega õppinud, aga erinevate klasside õpikutest võeti asju segamini ja nii sai Link seda eelnevast teadmata uuesti õpetada. Mul ei olnud eelmisest õppimisest midagi meeles. Pille P. luges ühest harjutusest lause, mille järel paluti mul järgmine lugeda. Otsisin tükk aega, kus on Pille P. loetud lause, aga ei leidnud. Lõpuks ütlesin Lingile, et ma ei leidnud veel õiget kohta. Ta näitas mulle järje kätte. Pidin täitma lüngad lauses selle kohta, mida "Aadu" ütles Mussolinile. Ma ei osanud peale lause leidmist ka sellega midagi teha.

0 vastukaja: