kolmapäev, november 23, 2005

Kiirus, ostud, indiaanlased

Ole kiire, siis saad hiire! (Kasside vanasõna.)

*
Läksin nõuniku aasta tagasi antud soovituse peale endale uusi talvesaapaid ostma. Poes tundusid kõik olevat libeda tallaga, nii et ostsin sellised, mida ma ei tahtnud. Vasaku jala oma proovisin jalga alles peale ostmist. See oli parema jala omast väiksem. Nõunik arvas, et parema jala oma on proovimistega poes veninud.

Teise ja kolmanda nõuniku soovitusel ostsin raamatu "Eesti maastikud". Samad nõunikud olid soovitanud osta ka raamatu "Sähvatus", aga seda ma poes ei märganud, nii et jätsin esialgu ostmata. Peaaegu oleksin müüjalt küsinud, kas neil "Eesti maastike" autori teine raamat ka on, aga ei tahtnud veel küsida, kui polnud kindel, kas ma selle ostaksin ka, sest ma ei teadnud, millest raamat räägib. Pärast üks nõunik tegi kindlaks, et "Sähvatus" on tõlgitud hoopis teiselt autorilt ja see on hoopis teise eriala raamat.

*
Agendid näitasid ajakirja, kust leidsin ühe indiaanlase tsitaadi, et tänapäeval on koletistest palju suuremaid probleeme. Ta loetles neid - alkohol, depressioon, materialism. Nad võitlevad nende vastu lauludega.

0 vastukaja: