pühapäev, juuli 20, 2008

Kellarihmadega peksmine

Vennad rääkisid, et ma karjun läbi une, et magamisaeg saab läbi. Vastasin, et magades ma oma tegevust ei kontrolli. Täpsustasin, et selles mõttes kontrollin, et unenägudes ma mõtlen. Sõin supilusikaga kiirete liigutustega kisselli, aga maitset peaaegu ei tundnud. Kisselli söömisele ehk pikamajooksule oli fondist toetust makstud. Henn ütles, et ta on teinud isikliku pikamajooksu rekordi kooli kehalise kasvatuse tunnis. Ta oleks võinud rekordi teha ka mujal, sest tegeles kergejõustikuga ka väljaspool kooli. Läksin tuppa, kus kedagi ei olnud. Võtsin maast teksajaki, pidades seda enda omaks. Aga hakkas paistma, et see on hoopis Heleni oma, nii et panin selle maha tagasi. Helen tuli ise ka sellesse tuppa. Varsti saabus teisigi inimesi. Krister luges enda naljaluuletusi ette.

Dalai-laama lennuk oli juba pikemat aega lennus, sest Hiina nõudmisel keelasid kõik riigid selle maandumise. Mõni lubas maanduda, aga poleks lubanud uuesti lendu tõusta ja dalai-laamale see ei sobinud. Lõpuks nõustus ta maanduma Indoneesias, kuigi see poleks samuti uuesti õhku tõusta lubanud. Indoneesiat eelistas ta ilmselt sellepärast, et see oli suur riik nagu ka India, kus ta oli varem peatunud. Televiisoris näidati, kuidas dalai-laama saadab oma lennukist välja SOS-signaali. Ta teatas lisaks, et ta sünnib uuesti seal, kus lagedal väljal lind siristab. Näidati Hiinat ja Indiat. Need koosnesid üleni põllumaast. Aga juhiti tähelepanu, et põlde juurde teha enam ei saa. Näidati maailmakaarti, kus Tiibet oli keskel suur ümmargune päike.

Juhtus selline lugu, et rahvamass hakkas kedagi kellarihmadega peksma. Osad peksti surnuks, aga teised hakkasid endale majasid ehitama, mistõttu nad jäeti rahule. Kuna nad ehitasid endale majad, siis nad jäidki sellesse linna elama. Kui rihmadega peksmist ei oleks olnud, siis ei oleks jäänud. Olin värvinud naabermaja akna värviliseks. Naabermaja elanikud olid selle teiste värvidega üle värvinud.

0 vastukaja: