kolmapäev, juuli 16, 2008

Töötasin politseis

Vahing helistas mulle ja ühele teisele telefonile korraga. Ta küsis, mis selle debiiliku nimi oli, kes psühhiaatriahaiglast põgenes. Ma ei vastanud midagi. Vahing rääkis edasi, et debiilsus on selline haigus, mille puhul ei tehta enesetappu üksi olles, vaid teise samasuguse haigega kohtudes. Siiski ei saavat lubada, et selle haiguse põdejad haiglakoridoris üksi jalutaksid, vaid nad tulevat teise patsiendiga saapapaela pidi kokku siduda.

Mul oli vaja eksamiks palju materjali läbi lugeda. Et see meelde jääks, hakkasin seda konspekteerima. Kirjutasin välja vaid lühikesi märksõnu. Tundsin suurt väsimust. Oli küsimus, kas siis, kui mul paber täis saab, võtan juurde valge paberi lehti või tühja vihiku. Oodati, et ma vastaks eksamil üldistatult. Selleks, et üldistada, pidin ma aga palju fakte selgeks õppima. Teadsin seda eelmise eksami kogemusest.

Korjasime metsas seeni. Liikusime hajutatult. Metsast välja minnes tuli kõik inimesed üles otsida. Vanaema tahtis külvata oma aeda kukeseeni. Selleks tuli koguda seene alt mulda, millesse on langenud seene eosed. Aga siin kasvas hoopis punane pilvik, nii et võibolla valmistus vanaema külvama hoopis seda. Henn tahtis panna mingeid valgeid seemneid punase pilviku peale justkui punase kärbseseene täppideks. Keelasin Hennu, et toiduga nii ei tehta. Varsti näidati mulle, et Henn oli seda siiski teinud ja selle seene üles korjanud. Ütlesin veel kord, et toiduga nii ei tehta. See seen hakkas iseeneslikult tükkideks murduma, ilma et keegi teda puudutanud oleks. See võis tulla sellest, et Hennu tuju muutus halvaks.

Sain tööd politsei instruktorina. Aga ma polnud seda ametit õppinud, seetõttu ei teadnud ma, kas ma olen ainult meditsiinilise politsei instruktor või kogu politsei oma. Kuna ma seda ei teadnud, olin oma kabinetis üksinda ja teiste politseinike juurde ei läinud. Ma ei saanud ka oma kabinetis töötada, sest ei teadnud, mis on mu tööülesanded. Kabinetti sisenesid kaks poissi. Õpetasin neile ajalugu, sest seda tundsin paremini kui oma eriala. Siis nägin aknast, et minu kabineti suunas tulevad teised politseinikud. Peitsin ennast mööbli taha. Mööblit oli ruumis palju.

0 vastukaja: