esmaspäev, november 16, 2009

Lindude sissetung

Leidsin lauapealt sellist sorti marju, mida ma polnud varem söönud. Sõin neid nüüd. Algul ühte värvi ja siis teist värvi. Pärast seda hakkasin tuikuma. Öeldi, et need marjad mõjuvad nii, aga nad mürgised ei ole. Läksin voodisse ja hommikul tuikudes bussijaama. Sealt pidi sõidetama malevõistlustele. Rei ja tema õpilased olid kohal. Ütlesin Reile, et ma ei saa täna sõita, sest sõin ühtesid marju. Ma ei teadnud, et need nii mõjuvad. Rei ütles ise, mis nende marjade nimi on ja et siis jah ei saa sõita. Ütlesin, et mul oli juba pilet ostetud. Rei ja tema õpilased läksid bussi peale ja mina jäin maha. Mõtlesin, et Rei oleks võinud siiski mind kaasa kutsuda, arvestusega, et marjade mõju läheb üle.

Akna taga oli tohutu parv väikseid valgeid linde. Kui akna lahti tegin, hakkasid nad sisse lendama. Pidin akna uuesti sulgema. Mul oli särk üleni sisse lennanud lindudega koos. Läksin suurde tuppa ja ütlesin emale, et nende lindude pärast ei saa enam üldse akent lahti teha. Ema vastas, et linnud lendavad ära, vaadaku ma tema tööosa lõppu. Ja linnud tõepoolest eemaldusid. Nüüd pidin veel need linnud välja ajama, kes olid sisse pääsenud. Läksin kööki tagasi. Nägin, et enamus sisse lennanud lindudest oli kinni jäänud ämblikuvõrkudesse. Ma polnud varem märganud, et akna peal nii palju ämblikuvõrke on. Minu nähes jäi võrkudesse kinni isegi kaks hiigelsuurt porikärbest.

Tehti skandaal, et miks Eestis ei saa naised omavahel abielluda. Põhjuseks oli, et ühe meespoliitiku naine läks mehest lahku ja tahtis abielluda naisega. Ta põhjendas mehest lahkuminekut sellega, et mees käib naistega labaselt ümber. Ta vist ei kujutanud elu ilma abielus olemata ette. Aga öeldi, et probleem kaob, sest naiste soov omavahel abielluda juba väheneb.

Kiideti Saksamaad, et see tunnustab endiselt Eesti krooni endist kurssi, kuigi Eestis on kartuli kilohind langenud 16 kroonilt 11-le. Veel paari päeva eest oli see olnud 13 krooni. Ta võis langeda isegi 1 või 5 sendile. Inimesed kiirustasid poodi, sest levis jutt, et varsti tuleb üks suur auto ja ostab poest kõik kartulid ära. Minu arvates oli see hea, sest see oleks hinda tõstnud. Võtsin kätte kartuliämbri, aga nüüd nägin kartulite peal marju.

0 vastukaja: